blankblank

Aeroportul Aleppo din Siria a fost redeschis traficului aerian de pasageri, după 8 ani de pauză

0 1.601

Pe 19 februarie 2020, un avion de pasageri al companiei SyrianAir a aterizat la aeroportul civil din Aleppo. Acesta a fost primul zbor programat după 8 ani de pauză. Din cauza războiului, activitatea acestui aeroport a fost stopată.

Redeschiderea aeroportului vine la câteva zile după ce armata siriană susținută de Rusia a declarat că a confiscat zonele rurale la nord-vest de Aleppo. Este un câștig strategic după săptămâni de bombardamente asupra ultimului bastion rebel din nord-vestul Siriei.

Primul zbor programat a aterizat la Aeroportul Aleppo

Oficialii guvernamentali speră la reluarea zborurilor comerciale, care vor ajuta la revitalizarea economică a regiunii. Ministrul Transporturilor, Ali Hammoud, a declarat că autoritățile așteaptă aprobările pentru reluarea zborurilor internaționale, cu planurile de a redeschide ruta spre Cairo.

Celălalt aeroport din Aleppo, Nairab, este o bază militară importantă pe care forța aeriană siriană o folosește pentru a lovi zonele de opoziție.

Totodată, forțele guvernamentale siriene ajutate de miliții și-au consolidat controlul asupra autostrăzii M5. Aceasta leagă Aleppo de Damasc, o arteră comercială vitală din nordul Siriei. Autostrada, cea mai rapidă rută dintre cele două mari orașe din Siria, ar trebui să fie redată traficului civil în următoarele zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.