Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas a fost închis traficului aerian din cauza căderilor masive de zăpadă

0 1.862

Update 22:00 – 9 ianuarie 2021: Aeroportul din Madrid rămâne închis până duminică. Pe 10 ianuarie, în prima parte a zilei se va evalua situația și se va decide dacă se va deschide sau nu.

Astăzi, 9 ianuarie 2021, Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas a fost închis traficului aerian din cauza căderilor masive de zăpadă. Conform Ministerului de Interne din Spania, aeroportul din Madrid va fi închis până la ora 23:00, ora locală.

Autoritățile au fost nevoite să închidă Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas din cauza căderilor masive de zăpadă, care au afectat vizibilitatea, starea platformelor și a pistelor.

Furtuna ”Filoma” va continua să aducă ninsori abundente pe teritoriul Spaniei până duminică seara. A fost emis cod roșu de ninsori pentru comunitățile Madrid și Castilla la Mancha.

Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas a fost închis

Spre deosebire de drumurile rutiere, cerințele de siguranță aeronautică necesită degajarea pistelor și platformelor sub controale stricte. Companiile aeriene lucrează pentru a oferi soluții pasagerilor, iar Aena a permis spații în T4 și T1 pentru pasagerii cu nevoi speciale și familii.

În acest moment, metroul din Madrid e singurul mijloc de transport funcțional pentru cei ce doresc să plece din Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

Aena recomandă pasagerilor să nu facă deplasările la aeroportul Madrid-Barajas. De asemenea, se recomandă verificarea zborurilor cu operatorii aerieni înainte de a vă deplasa către orice alt aeroport dacă zborul este destinat Madridului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.