Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

O aeronavă Tupolev Tu-204 Red Wings a ieşit de pe pista aeroportului Vnukovo şi a luat foc (foto / video)

2 423

Finalul de an 2012 vine cu o tragedie pentru compania aeriană rusă Red Wings. O aeronavă Tupolev Tu-204, ce aparţinea operatorului low-cost, a ieşit de pe pista aeroportului Vnukovo şi a luat foc. Sursele ruseşti anunţă 4 morţi şi 4 răniţi grav, cu toţii fiind membri ai echipajului.

După primele cercetări, se pare că este vorba de o eroare de pilotaj. Avionul venea din Cehia şi a trebuit să opereze o aterizare de urgenţă. În acest proces, aeronava a ieşit de pe pistă, s-a rupt în 3 şi a luat foc. Accidentul s-a produs în jurul orei locale 16:35 (12:35 GMT).

Declaraţiile sunt contradictorii între oficialii ruşi şi organizaţiile internaţionale. Unii spun că la bordul avionului se aflau 12 persoane, 8 pasageri şi 4 membri ai echipajului. Alţii spun că au fost doar 8 persoane, membrii ai echipajului.

Aeroportul Vnukovo a fost închis timp de 3 ore, iar toate cursele aflate în aer au fost redirecţionate spre aeroporturile Sheremetyevo și Domodedovo. Autostrada a fost blocată pentru a permite accesul echipajelor de intervenţie.

Aeronava Tupolev Tu-204 este echivalentul unui Boeing 757. Modelul a fost introdus pe piaţă în 1980, înlocuind vechiul model TU-154. Poate transporta până la 210 pasageri, pe o distanţă de 4300 de kilometri. Până azi, aeronavele Tupolev Tu-204 nu au fost implicate în accidente cu victime.

Ştire în curs de actualizare…

2 Comentarii
  1. ROmania says

    Sorine, te-ai tampit ? Nu are nici o treaba cu Boieng 757.
    TU-204 e o rabla reparata. Atit tot.

  2. Sorin says

    Nu vorbim calitativ! Asemanarea este pur la nivel de capacitate si dimensiuni. Undeva trebuia si ea incadrata pe piata! Ideea e ca 204 nu a fost implicata in accidente cu victime pana la final de 2012 si are ceva vechime pe piata!

Leave A Reply

Your email address will not be published.