blank

Aeronava ATR 42 MAP Linhas Aereas a aterizat pe burtă la Manaus

0 1.092

Aeronava ATR 42 (PR-MPN) MAP Linhas Aéreas a aterizat pe burtă la Aeroportul Eduardo Gomes din Manaus. Probleme tehnice!

Conform informațiilor existente în presa internațională, aeronava decolase spre Carauari. Imediat după decolare, piloții au semnalat o serie de probleme tehnioce și au decis să se întoarcă la aeroportul de origine.

Aeronava ATR 42 MAP Linhas Aereas, pe burtă

map-at42-pr-mpn-manaus-2

Și problemele au continuat. Când au încercat să coboare trenul de aterizare, acest lucru nu s-a întâmplat. Au încercat și alte metode pentru armarea trenului de aterizare, dar fără succes. Astfel, piloții au decis să aducă aeronava la sol, fără trenul de aterizare.

map_at42_pr-mpn_manaus

O mașină de pompieri a supravegheat procesul de aterizare, care a decurs bine. În urma evacuării, 2 pasageri au suferit răni minore. La bord se aflau 34 de pasageri.

Compania aeriană a menționat că piloții au acționat corespunzător, conform procedurilor internaționale de siguranță.

Aeronava ATR 42 are 33 de ani. Este un model 42-300. In iulie 1986, aeronava a intrat în flota ATI – Aero Trasporti Italiani. Până prin 2004, avionul a zburat pentru mai multe companii aeriene din Europa. Din 2004, a trecut Oceanul și a început să zboare în Brazilia. Din aprilie 2012, poartă indicativul PR-MPN, în cadrul companiei MAP Linhas Aereas.

Leave A Reply

Your email address will not be published.