blank

Aeronava Airbus A320neo (VT-EXL) Air India a aterizat pe pista greșită în Maldive (Video)

Vă prezentăm un caz aparte. Aeronava Aeronava Airbus A320neo (VT-EXL) Air India a aterizat pe pista greșită în Maldive.

0 915

Cei pasionați de avioane și zboruri știu că în lumea asta nu există loc de greșeli. Totul funcționează aproape de perfecțiune, cu o precizie matematică. Însă, în multitudinea de zboruri, mai apar și astfel de situații ca cea despre care veți citi mai jos.

Aeronava Airbus A320neo (VT-EXL) Air India a aterizat pe pista greșită în Maldive. Aceasta opera zborul AI263, pe ruta Aeroportul Internațional Thiruvananthapuram (Kerala / India) – Aeroportul Internațional Velana (Male / Maldive). La bord erau 136 de pasageri plus echipajul de cabină.

Aeronava Airbus A320neo (VT-EXL) Air India

aterizare-pista-gresita-a320neo-air-india-maldive

În urma aterizării pe pista greșită, care este în construcție, aeronava a suferit câteva daune importante la trenul de aterizare și sistemul de frânare. Din fericire, cei aflați la bord nu au fost răniți. Până la finalizarea anchetei, piloții au fost consemnați la sol.

pista-gresita-a320neo-air-india-maldive-daune-tren-aterizare

Probabil neatenția piloților a dus la acest incident, de altfel ciudat. Când aeronavele noi sunt echipate cu cele mai noi tehnologii de navigație și siguranță aeriană, cum e posibil să ratezi pista?

S-a deschis o ancheta în India, oficialii de la autoritatea aeronautică spunând că este un incident grav. În paralel se face o anchetă și în Maldive. Aeronava A320neo a fost remorcată pe platforma de parcare din cadrul aeroportului din Male.

Leave A Reply

Your email address will not be published.