blank

Aeroflot a lansat compania aeriană low-cost „Dobrolet” (video)

0 634

Astăzi, 10 octombrie 2013, Aeroflot a lansat compania aeriană low-cost „Dobrolet„. Iniţial, acesta a fost numele unei companii aeriene ruse înfiinţată în 1923, un predecesor al Aeroflotului de azi. Vladimir Gorbunov a fost numit director general al Dobrolet. Dobrolet înseamnă „avion bun”.

Dobrolet_low_cost

Noua companie aeriană va avea baza pe aeroportul Domodedovo din Moscova. În primul an de activitate, Dobrolet va opera 8 aeronave, urmând ca pe viitor flota să crească în medie cu 8 avioane pe an. Va fi folosit un singur tip de avion cu un singur culoar, acesta fiind Boeing 737-800 Next Generation. Toate aeronavele vor fi configurate într-o singură clasă.

Planurile operaţionale arată că Dobrolet va opera primele zboruri în primăvara lui 2014. Pentru început, va zbura spre cele mai populare destinaţii din partea europeană a Rusiei. Tarifele biletelor vor fi în medie cam cu 40% mai mici comparativ cu cele practicate de concurenţă.

Aeroflot deţine tot pachetul de acţiuni „Dobrolet” şi estimează o investiţie de aproximativ 100 de milioane de dolari în primii 2 ani de activitate. Vitaly Savelyev, CEO Aeroflot, are mare încredere în noua companie aeriană şi consideră că este de o importanţă uriaşă pentru Rusia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.