Aer Lingus solicită permisiunea pentru zboruri între Marea Britanie și Statele Unite

0 496

Compania aeriană irlandeză Aer Lingus speră să înceapă operarea a trei rute noi din Marea Britanie către Statele Unite (Boston, New York și Orlando), în vara anului 2021. Va folosi avioane de tipul Airbus A330-300 și A321LR.

Aer Lingus (UK) Ltd speră să zboare din Manchester spre Boston (BOS), New York John F Kennedy (JFK) și Orlando (MCO)

În aceste zboruri nu pot fi operate fără aprobarea autorităților din UK și SUA. Aer Lingus a depus cereri către Departamentul Transporturilor SUA (DOT) pentru a opera servicii către Boston (BOS), New York John F Kennedy (JFK) și Orlando (MCO) cu două Airbus A330-300.

De asemenea, vor fi utilizate două A321LR, care urmează să fie livrate în februarie și respectiv martie 2021.

O nouă filială numită Aer Lingus (UK) Ltd a fost înființată pentru a putea opera zborurile menționate. Autoritatea aviației civile din Regatul Unit urmează să elibereze un certificat de operator aerian în primul trimestru al anului 2021. Aer Lingus (UK) Ltd va avea bază la aeroportul din Manchester (MAN) și primele zboruri vor fi cele spre destinațiile din Statele Unite.

Zborurile dintre Marea Britanie și Statele Unite vor fi operate sub denumirea Aer Lingus și vor avea codul EI.

Aer Lingus speculează locul lăsat liber la Manchester de defuncta Thomas Cook Airline. În solicitarea autorizației de zbor transmisă către DOT, transportatorul aerian irlandez menționează că, în vara lui 2021, Virgin Atlantic ar putea deține monopul pe zborurile din Manchester spre SUA cu o cotă de piață de 70%. Deci clar ar fi loc de un al doilea operator pentru a încuraja competiția.

În primul an de zboruri, Aer Lingus (Marea Britanie) anticipează furnizarea de opțiuni de zbor suplimentare pe rutele Manchester-New York (JFK) și Manchester-Orlando și furnizarea de servicii pe o singură rută neservită în prezent, Manchester-Boston.

Aer Lingus speră să primească aprobarea de a putea opera un zbor zilnic din Manchester spre New York și Boston. Operațiunile dintre Machester și Orlando ar putea fi zilnice pe timpul verii și până la 4 zboruri săptămânale în sezonul de iarnă. Din solicitările făcute, putem concluziona că Aer Lingus a rezervat 1500 de sloturi la Manchester.

Conform datelor furnizate de OAG Schedules Analyzer, în prezent nu există zboruri non-stop între Manchester și destinații din Statele Unite. Cu toate acestea, Virgin Atlantic a reluat zborul de pe aeroport pe 5 decembrie după o pauză de nouă luni și este programat să relanseze operațiunile spre Atlanta (ATL) și JFK, pe 28 decembrie. Zborurile între Manchester și Orlanda urmează să fie reluate pe 7 ianuarie.

Menționăm că SUA și Marea Britanie au semnat oficial un nou acord Open Skies pe 17 noiembrie, asigurându-se că transportul aerian între țări fără probleme într-un mediu post-Brexit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.