blank

Administrația Trump a interzis zborurile spre SUA ale companiilor aeriene din China

0 1.065

Administrația Donald Trump interzice zvorurule spre SUA ale companiilor aeriene chineze. Decizia va intra în vigoare începând cu jumătatea lunii iunie. Aceasta este o reacție la acțiunea Beijingul de a permite transportatorilor americani să reia zborurile spre China.

Delta Air Lines și United Airlines au încearcă să reia zborurile spre China după câteva luni de la suspendarea acestora, din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Administrația Trump a interzis zborurile spre SUA

Privind din extesrior, pare a fi o reacție bilaterală. Doar că Statele Unite ale Americii sunt departe de a controla pandemia de COVID-19. Și atunci decizia Chinei ar putea fi justificată. Însă mai știm că există un conflict tacit între SUA și China.

Decizia SUA afectează companiile aeriene Air China, China Eastern, China Southern și Xiamen. Momentan, companiile aeriene nu au comentat decizia administrației Trump. Măsura nu afectează zborurile din Hong Kong, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului Transporturilor.

În ianuarie, companiile aeriene americane și chineze au operat 325 zboruri pe săptămână între cele două țări. Administrația Aviației Civile din China nu a oferit o opinie cu privire la decizia americanilor.

Din păcate, pandemia scoate ce-i mai rău din oameni. Și tot mai multe țări încep să restricționeze libera trecere sau călătoriile unor clase de oameni. Parcă ne întoarcem în urmă cu 5-10-20 de ani.

Info: cnbc.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.