blank

Activiștii de mediu au paralizat traficul aerian la Aeroportul Brandenburg din Berlin

0 410

Activiștii de mediu ai grupului „Letzte Generation” (Ultima generație) au oprit joi seară traficul aerian pe aeroportul Brandenburg din Berlin, timp de două ore, blocând cele două piste active.

La scurt timp după ora 16:00 (UTC+1), activiștii au forțat intrarea în incinta aeroportului și au reușit să blocheze cele două piste ale aeroportului. Activiștii au folosit biciclete pentru a pedala pe asfalt. Potrivit poliției germane, unii dintre ei s-au lipit de suprafața pistei.

Cu bannere și un livestream, activiștii și-au explicat motivele. Ei le-au cerut pasagerilor să nu mai călătorească și au cerut guvernului să nu mai subvenționeze aviația, menționează aviation24.be.

În jurul orei 18:15, traficul aerian și-a revenit. Companiile aeriene au fost nevoite să anuleze cinci zboruri, afectând 750 de pasageri, iar alte zeci de zboruri au fost deviate la aeroporturile de rezervă sau au fost nevoite să se întoarcă la aeroporturile de plecare.

Activiștii vor suporta rigorile legii pentru acțiunea lor iresponsabilă. Acești activiști au ajuns să fie o amenințare pentru siguranța traficului aerian prin acțiunile lor extremiste.

Leave A Reply

Your email address will not be published.