Accident aviatic în Rusia: 28 de persoane au murit

0 600

22 de pasageri și 6 membri ai echipajului care se aflau în aeronava ce opera zborul PTK251 Petropavlovsk-Kamchatka Air au murit miercuri într-un accident aerian în Palana, în estul extrem al Rusiei.

Resturi au fost găsite în largul stâncii, unde aeronava Antonov An-26 s-a prăbușit pe data de 6 iulie 2021, transportând 28 de persoane, de la baza sa din Petropavlovsk-Kamchatsky la aeroportul Palana. Nu au fost găsiți supraviețuitori pe terenul greu accesibil, iar căutarea a fost oprită peste noapte înainte ca victimele să fie localizate.

Potrivit rapoartelor mass-media locale, bărcile expediate la fața locului au localizat părți ale aeronavei pe mare, la o distanță de patru kilometri de locul impactului. Scafandrii au ajuns în zonă și au scos la suprafață mai multe cadavre, potrivit guvernatorului local, Vladimir Solodov, citat de agenția Tass.

Accident aviatic în Rusia: 28 de persoane au murit

Controlul traficului aerian a pierdut contactul cu An-26 cu puțin înainte de ora 13:00, deoarece a început manevrele de apropiere la aproximativ 9 kilometri de pista de la Palana, situată pe coasta de vest a peninsulei Kamchatka. Toate victimele sunt cetățeni ruși. Potrivit agenției Tass, aeronava cu două turbopropulatoare, înregistrată RA-26085, a operat primul zbor în 1982.

Comitetul de anchetă al Rusiei va încerca să stabilească dacă accidentul s-a datorat erorii pilotului, condițiilor meteorologice nefavorabile (agenția de aviație civilă Rosaviatsia a menționat un plafon de nori între 300 și 720 de metri) sau o posibilă problemă tehnică. Înainte ca An-26 să dispară de pe ecranele radar, se pare că piloții nu comunicaseră nicio problemă turnului de control.

În urmă cu 11 ani, un alt avion Antonov An-28, de la aceeași companie aeriană și care opera aceeași rută, s-a prăbușit în Palana, ucigând 10 din cele 14 persoane aflate la bordul aeronavei. Pe lângă accidentele militare din martie anul trecut în Kazahstan sau septembrie 2020 în estul Ucrainei, An-26 a fost implicat în numeroase accidente pe zboruri comerciale: în august 2020 în Juba (zbor al South West Aviation, 27 de morți, inclusiv 8 persoane aflate la sol) și în 2007 în Kinshasa (zbor Africa One, 49 de morți, inclusiv 28 de persoane aflate la sol).

Leave A Reply

Your email address will not be published.