blank

Accident aviatic: Au fost găsite resturile avionului ATR 72-200 Iran Aseman Airlines

După 2 zile de la tragicul accident aviatic din Iran, în care și-au pierdut viața 66 de persoane, au fost găsite resturile avionului ATR 72-200 Iran Aseman Airlines.

0 851

Pe 20 februarie, la 2 zile de la tragicul accident aviatic din Iran, au fost găsite resturile avionului ATR 72-200 Iran Aseman Airlines.

Vă reamintim că aeronava, care avea la bord 65 de persoane (inițial au fost anunțate 66 de persoane la bord), a dispărut de pe radar pe 18 februarie, în timp ce opera zborul EP3704 pe ruta Teheran Mehrabad – Yasuj. În drumul său spre destinație, avionul a traversat regiunea montană Dena, iar condițiile meteo nefavorabile au fost fatale.

Resturile avionului ATR 72-200 Iran Aseman Airlines

accident-aviatic-iran

Potrivit informațiilor disponibile oferite de oficialii Aseman Airlines, avionul s-a ciocnit de Muntele Dena la 14 mile de Yasuj, în vecinătatea satului Bideh.

muntele-dena-iran

Operațiunile de cercetare, căutare și recuperarea trupurilor neînsuflețite ale pasagerilor sunt în curs de desfășurare. Conform unor informații apărute în presa iraniană, până în prezent au fost recuperate 45 de trupuri fără suflare, urmând ca altele să fie aduse la suprafață de sub zăpadă.

imagini-accident-iran

Aproximativ 100 de alpiniști și salvatori sunt nevoiți să lucreze la altitudine mare, în condiții de vând și ninsoare abundentă, dar și de temperaturi scăzute până la -30 de grade. Resturile avionului, în mare parte, sunt îngropate sub 2 metri de zăpadă. Posibil ca în urma accidentului aviatic, să se fi produs și o avalanșă.

Autoritățile au mai menționat faptul că piloții nu au declarat situație de urgență și nici transmițătorul de localizare de urgență al avionului (ELT) nu a transmis semnale după incident. Totuși, se pare că a existat un semnal emis de un telefon mobil, care i-a îndrumat pe căutători spre zona accidentului.

Speculațiile pun accidentul pe seama condițiilor meteo nefavorabile, a unor defecțiuni tehnice și chiar a unor erori umane. Posibil chiar un cumul de factori.

Leave A Reply

Your email address will not be published.