A fost recuperat înregistratorul de voce al avionului Boeing 737-500 Sriwijaya Air (PK-CLC), prăbușit în Indonezia.

0 213

Echipele de căutare indoneziene au recuperat înregistrările vocale ale avionului Boeing 737-500 Sriwijaya Air care s-a prăbușit în Marea Java în luna ianuarie, ucigând toate cele 62 de persoane aflate la bordul aeronavei.

Oficialii au spus că dispozitivul ce conține înregistrarea a fost găsit sub 1m de noroi și că va dura până la o săptămână pentru a recupera înregistrarea. Autoritățile speră că datele din „cutia neagră” vor putea oferi indicii vitale cu privire la posibila cauză a tragediei.

La câteva zile după accident, echipajele de salvare au localizat înregistratorul care stochează datele zborului, dar nu au putut găsi suficiente indicii cu privire la motivul pentru care avionul s-a aruncat în mare. Un raport preliminar spunea că au existat probleme cu propulsia motorului, care a condus avionul într-o rolă ascuțită și apoi o scufundare finală în mare.

Zborul SJ182 s-a prăbușit la câteva minute după ce a decolat de la Jakarta.

Boeing-737-500-Sriwijaya-Air
Boeing-737-500-Sriwijaya-Air-1

Ce se știe despre accident?

Avionul Boeing 737-500 Sriwijaya Air (PK-CLC) a decolat de la aeroportul principal din Jakarta la ora locală 14:36 ​​(07:36 GMT) pe 9 ianuarie. Zborul SJ182 era în drum spre orașul Pontianak de pe insula Borneo. 4 minute mai târziu, la 14:40, a fost înregistrat ultimul contact. La bordul aeronavei se aflau 50 de pasageri – inclusiv șapte copii și trei bebeluși – și 12 membri ai echipajului, deși avionul avea o capacitate de 130 de oasageri. Toți cei de la bord erau indonezieni.

Martorii au spus că au văzut și auzit cel puțin o explozie. O lamă de ventilator deteriorată găsită de scafandri a sugerat că avionul funcționa încă când a lovit marea și nu a explodat în aer. Aeronava Boeing 737-500 Sriwijaya Air, veche de 26 de ani, a trecut de inspecția de navigabilitate în decembrie 2020, după ce a fost reținută la sol o perioadă lungă de timp din cauza restricțiilor de călătorie impuse la nivel global de pandemia de COVID-19. Sriwijaya Air, fondată în 2003, este o companie aeriană ce operează zborur în Indonezia și alte destinații din Asia de Sud-Est.

Leave A Reply

Your email address will not be published.