A fost inaugurată a doua pistă a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj (video)

0 1.269

Pe 26 octombrie 2013, pe vremea când eu eram #calatorpevaleaprahovei, la Cluj era mare sărbătoare. A fost inaugurată a doua pistă a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj. Tăierea panglicii a fost făcută de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, de vicepremierul Liviu Dragnea, de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi de un reprezentant al firmei constructoare, conform mediafax.

Lucrările la pista de decolare-aterizare de 3.500 de metri au început în septembrie 2011, în prima etapă pista având 2.100 de metri, costurile proiectului fiind estimate la circa 78 de milioane de euro.

Aeroportul International Cluj-Napoca

Lucrările la prima etapă, cea de construire a pistei de 2.100 de metri, au fost întârziate din cauza unor probleme tehnice descoperite pe parcurs, care au necesitat noi soluţii din partea constructorilor. De asemenea, finanţarea unor lucrări de regularizare şi deviere a pârâului Murători din zonă a fost întârziată, sumele fiind deblocate abia în luna martie de la Administraţia Naţională Apele Române. Lucrările sunt realizate de o asociere între firmele SCC Napoca SA, SC ICCO Systems SRL şi SC Geo Arc SRL.

Precizăm că noua pistă are o lungime de 2100 de metri, o lăţime de 45 de metri la care se adaugă acostamentele de câte 7,5 m, instalaţii de balizaj ultramoderne, o cale de rulare Golf cu o lungime de 314 m şi o lăţime de 25 de m şi una de tip Foxtrot în lungime de 111 metri şi cu o lăţime de 25 de metri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.