blank

A fost desemnat noul Consiliu de Administrație al TAROM!

0 541

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române – TAROM salută desemnarea noului Consiliu de Administrație, în urma deciziei Adunării Generale a Acționarilor. Numirea Consiliului de Administrație cu mandate convenționale, de patru ani, este o măsură care marchează intrarea în normalitate pentru activitatea companiei. De asemenea, creează premisele de stabilitate necesare pentru implementarea planului de restructurare aprobat de Comisia Europeană, menit să asigure TAROM un parcurs solid în respectarea angajamentelor asumate față de publicul călător, care beneficiază de serviciile companiei, și față de instituțiile implicate în aprobarea și verificarea Planului.

În urma finalizării procedurii de selecție, Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat cu majoritate de voturi numirea în funcția de administrator în Consiliul de Administrație TAROM, începând cu 15.06.2024,  pentru Boagiu Anca Daniela, Bârcă Iuliana Cristina, Săsărman Monica, Iordache Costin Ionuț, Marcu Mirel Alexandru, Ursu Mihăiță și Idolu Iulian Daniel. Urmărind reglementările privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (OUG 109/2011) AGA stabilește mandate de 4 ani pentru administratorii numiți, cu o indemnizație fixă lunară brută în valoare de 12.500 lei, numai dacă cuantumul acesteia se încadrează în Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat al companiei.

În perioada următoare prioritățile companiei sunt legate de aplicarea planului de redresare pentru a asigura funcționarea economică sustenabilă a companiei, consolidarea poziției TAROM în sectorul transporturilor aeriene și oferirea de servicii de calitate pasagerilor noștri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.