A fost decalat zborul inaugural al primului Boeing 777X

0 447

Problemele pentru Boeing 777X nu contenesc să apară. Inițial, modelul 777X urma să zboare în primăvara lui 2019. Dar problemele au împins data primului zbor până în luna iunie 2019. Vă reamintim că primul 777X a fost prezentat în martie. Tragicul accident, în care a fost implicat un 737 MAX, a umbrit lansarea mult așteptatului 777X.

Iar acum, după ce au fost confirmate problemele la noul motor General Electric GE9X, data primului zbor a fost decalată pentru finalul acestui an. O piesă din cadrului motorului a prezentat urme de uzură mult prea devreme față de perioada planificată.

Zborul inaugural al primului Boeing 777X

De ce așa de mult? Pentru că General Electric vine cu o serie de modificări importante la motorul GE9X, care vor duce la recertificarea acestuia. Conform estimărilor, remedierea problemelor plus certificarea motorului GE9X va dura până în toamna lui 2019.

Oficialii Boeing spun că programul 777X nu va suferi întârzieri prea mari. Ei speră ca primul Boeing 777X să se ridice de la sol în acest an, iar primul avion 777X să fie livrat în 2020.

Totuși, reprezentanții Boeing sunt conștienți că noul model 777X va avea un proces de certificare aprofundat. Boeing nu-și mai permite un eșec asemănător cu cel al modelului 737 MAX.

Până la zorul inaugural, primului Boeing 777X a început testele la sol. Boeing vrea să profite la maxim de această amânare până la primul zbor, așa că intensifică testele la sol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.