blank

9 mai 2012 va fi cea mai aglomerată zi din istoria Aeroportului Otopeni

0 790

Cred că toată lumea a auzit sloganul „Meciul lor, finala noastră!„. Aici mă refer la marea finală Uefa Europa League (fosta Cupa Uefa) care va avea loc mâine seara pe Naţional Arena din Bucureşti. Cele două finaliste au ajuns aseară în România, iar începând de azi au început să sosească şi suporterii.

Pentru ziua de mâine au fost anunţate aproximativ 80 de chartere cu peste 18.000 de fani la bordul aeronavelor! 9 mai va fi cea mai aglomerată zi din istoria Aeroportului Otopeni. Putem spune că această finală sportivă este un test pentru autorităţile locale, dar şi pentru Aeroportul Henri Coandă.

Cursele charter vor fi operate de aeronave de dimensiuni medii – Boeing 737, Airbus A320 – însă nu sunt excluse şi aeronave mari cum a fost cazul de aseară, când un Boeing 747-400 a aterizat pe Băneasa.

La aceste curse speciale, mai sunt adăugate şi cursele de linie care au un grad de încărcare de aproape 100%. Companiile TAROM, Blue Air, Wizz Air şi Carpatair nu au operat modificări în program. Cursele Blue Air dinspre Spania au un grad de ocupare între 95% şi 100%, iar TAROM a suplimentat capacitatea prin schimbarea aeronavelor pe cursele Bucureşti – Madrid – Bucureşti din datele de 8, 10 şi 11 mai. Sunt aşteptaţi peste 50 000 de fani ai fotbalului, 18 000 reprezentând suporterii celor 2 echipe spaniole.

Până la finala Europa League, cele mai mari evenimente desfăşurate la Bucureşti cu surplus de trafic la „Otopeni” au fost Summetul francofoniei din 2006 şi Summitul NATO din 2008, ambele însă cu câteva mii de oaspeţi de afară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.