8 stadioane din Europa care sunt și atracții turistice

0 1.216

Unele stadioane din Europa nu sunt doar locul în care oamenii se adună doar pentru meciuri și concerte, ci și obiective turistice care merită vizitate atunci când ajungi în orașul respectiv.

Iată care sunt 8 dintre cele mai populare:

Camp Nou (Barcelona)

1. Camp Nou (Barcelona) – Stadionul pe care FC Barcelona își dispută meciurile de pe teren propriu este o adevărată atracție printre turiști. De altfel, Camp Nou a rivalizat în ultimii ani cu celebra Sagrada Familia la numărul de turiști. Pe lângă turul stadionului, la Camp Nou poate fi vizitat și impresionantul muzeu al clubului. Acesta a fost inaugurat în anul 1984 și se desfășoară pe o suprafață de 3.500 de metri pătrați.

Aici se afla toată istoria clubului, cu trofee, fotografii, materiale video și audio și multe altele. De asemenea, se poate intra inclusiv într-un vestiar. Prețurile pentru un tur al stadionului și al muzeului pornesc de la 26 de euro pentru adulți. Pe lângă acest lucru, foarte mulți turiști veneau în trecut la Barcelona doar pentru a asista la meciurile de fotbal.

Ataturk Olympic Stadium (Istanbul)

2. Ataturk Olympic Stadium (Istanbul) – Stadionul cu o capacitate de peste 80 de mii de locuri a fost inaugurat în 2020 și a fost denumit în cinstea primului președinte al Turciei, Mustafa Kemal Ataturk. Scopul inițial al stadionului a fost găzduirea Jocurilor Olimpice din 2008, dar Turcia nu a câștigat organizarea, astfel că în general aici au loc meciuri de fotbal. Sunt mulți turiști atrași de această arenă, care este destul de vizitată, alături de alte obiective din Istanbul.

Stadionul din Istanbul este unul dintre cele mai apreciate din Europa, astfel încât a primit și dreptul de a organiza finala Champions League 2021/2022, competiție pe care Bayern Munchen și Manchester City sunt favorite să o câștige, potrivit cotelor publicate de 888sport, operator recunoscut pentru varietatea oferită, dar și pentru cotele foarte bune la pariuri sportive live și nu numai.

Wembley (Londra)

3. Wembley (Londra) – Legendarul stadion britanic a fost reinaugurat în 2007 și este un adevărat templu al fotbalului și nu numai. Spre exemplu, anul acesta va găzdui finala Campionatului European de Fotbal. Totuși, pe lângă meciurile de fotbal, aici au concertat și artiști de renume. Au fost ani în care peste 2 milioane de oameni au trecut pragul stadionului Wembley, indiferent că vorbim despre evenimente care au legătură cu fotbalul, concerte sau pur și simplu turiști veniți să viziteze grandioasa arenă. De altfel, mulți oameni căutau zboruri spre Londra pentru a asista la concertele preferate sau la meciuri de fotbal de top.

Allianz Arena (Munchen)

4. Allianz Arena (Munchen) – O altă arenă grandioasă care atrage turiștii este cea din Munchen. Locul în care Bayern Munchen dispută meciurile de pe teren propriu oferă un tur impresionant, iar prețurile pornesc de la 19 euro. În acest tur, oamenii au posibilitatea de a vizita partea inferioară a tribunelor, să intre în sala de conferințe și la zona mixtă, să meargă pe tunelul pe care calcă și jucătorii, dar și să viziteze impresionantul muzeu al clubului Bayern Munchen.

Întreaga istorie a grupării bavareze a fost integrată în acest muzeu, dar a fost și adaptată la tehnologia din zilele noastre. Durata pentru turul arenei este de 45 de minute, în timp ce cea pentru turul muzeului poate varia între o oră și o oră și jumătate.

Santiago Bernabeu (Madrid)

5. Santiago Bernabeu (Madrid) – Acest stadion este în reconstrucție și va fi o adevărată bijuterie când va fi gata, astfel că în mod cert numărul oamenilor care îl vor vizita va fi și mai mare decât în mod obișnuit. Stadionul este încărcat de istorie și le oferă turiștilor un tur complet, care include o vizită la muzeul lui Real Madrid, o privire panoramică din interioul stadionului, dar și acces în expozițiile temporare din cadul arenei. În plus, nici prețul nu este tocmai ridicat, un tur plecând de la 14 euro.

Liverpool FC Stadium (Liverpool)

6. Liverpool FC Stadium (Liverpool) – Legendara arenă de pe Anfield Road reprezintă unul dintre primele obiective turistice din Liverpool. Mulți oameni au vizitat acest stadion atrași doar de imnul lui Liverpool, cântat cu patimă de suporterii „cormoranilor”. Pe lângă turul clasic al stadionului, cu acces pe tunel, în vestiare și în sala de conferințe, Liverpool le oferă suporterilor posibilitatea de a participa la întâlniri cu legendele clubului, dar și să obțină fotografii și autografe.

Juventus Stadium (Torino)

7. Juventus Stadium (Torino) – Și gruparea la care evoluează Cristiano Ronaldo are un muzeu impresionant. Prețul unui bilet este de 12 euro, iar un tur durează în jur de o oră. Pe lângă accesul în muzeu, cu 8 euro poate fi cumpărat un bilet de acces la turul stadionului. Aici, oamenii au acces pe marginea terenului, în tribune, în sala de conferință, pe tunel și la vestiare. Stadionul lui Juventus a fost inaugurat în urmă cu câțiva ani și totul pare încă nou.

Old Trafford (Manchester)

8. Old Trafford (Manchester) – Și arena lui Manchester United este încărcată de istorie și a reprezentat un punct de atracție pentru mulți ani. United are și ea un muzeu foarte bine pus la punct, dar acesta este momentan închis. De asemenea, Old Trafford este considerat în continuare unul dintre cele mai impresionante stadioane din Europa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.