7.4% dintre zborurile Wizz Air au fost anulate în perioada aprilie – octombrie 2022

0 165

Conform datelor furnizate de Eurocontrol, aproximativ 7.4% din zborurile programate Wizz Air nu au zburat între aprilie și octombrie, pe locul doi după anulările de la SAS, care a fost lovită de grevele piloților. Majoritatea dintre acestea au fost anulate din lipsă de personal și alte probleme ce au vizat compania aeriană, iar pasagerii afectați ar putea fi eligibili pentru compensații de până la 600 euro.

Eurocontrol
Eurocontrol

Procentual, nu pare foarte mult, dar e bine de menționat faptul că Wizz Air are peste 850 de zboruri zilnice, ceea ce rezultă că zilnic au fost afectate zeci de zboruri la nivel european. Ziua cu numărul record de zboruri Wizz Air a fost 5 septembrie 2022, cu 859 de zboruri operate. Totodată, în perioada iunie – august, Wizz Air a transportat 12.9 milioane pasageri.

Wizz Air a înregistrat rezultate puternice în al doilea trimestru al anului fiscal, după un prim trimestru dificil din punct de vedere operațional”, a declarat directorul executiv József Váradi pe 2 noiembrie 2022.  

Performanța noastră operațională s-a normalizat și acum suntem din nou în concordanță cu nivelurile noastre istorice de anulări și întreruperi ale zborurilor”, a adăugat Varadi.  

Wizz Air a reușit să revină la un nivel operațional comparativ cu 2019, ba chiar în creștere în a doua jumătate a anului fiscal. În 2022, Wizz Air s-a focusat mai mult pe Europa de Est, în special pe România, și se așteaptă la o creștere cu 35% mai mult a capacității în a doua jumătate a anului său financiar.

Ca parte a strategiei sale de extindere, Wizz Air a anunțat recent planuri pentru regiunea Golfului, inclusiv o înțelegere pentru lansarea unei game de rute noi către și dinspre Arabia Saudită.  

Cu privire la flotă, Wizz Air se așteaptă să primească 14 avioane A321neo, în timp ce nouă avioane A320ceo vor părăsi flota odată cu încheierea contractelor de leasing. Până la finalul deceniului, Wizz Air dorește o flotă formată din 500 de avioane, în prezent având doar 172 de avioane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.