5 informații mai puțin știute despre avioane

Lumea aviației este plină de mistere, atât pentru pasionații adevărați, cât și pentru amatori. Câți dintre voi știu dacă un avion poate da singur cu spatele, dacă geamurile de la cockpit se deschid sau care este motivul adevărat pentru care există ștergătoare pe geamuri? Din fericire, există răspunsuri simple!

0 199

 

Oana Cristiana Groza a căutat răspunsuri la unele întrebări din lumea aviației, în special cu privire la avioane. Ați văzut că multe avioane au ștergătoare, dar pentru ce? Dar oare avioanele pot da singure cu spatele? Dar cu superstițiile cum stăm? Răspunsurile sunt mai jos :).

Informații mai puțin știute despre avioane

Da, avioanele pot da singure cu spatele

Majoritatea aeronavelor au această capacitate, folosind, de exemplu, instrumente care redirecționează forța emisă de motoare pentru a se deplasa în spate.

powerback-c17-globemaster

Totuși, este o manevră care presupune folosirea unei cantități foarte mari de combustibil și care produce un zgomot foarte puternic, ceea ce nu este în regulă pentru companiile care aleg să fie prietenoase cu mediul.

În plus, motoarele sunt uzate mai repede, există riscul să fie admise tot felul de lucruri înspre motoare și nici pentru personalul de la sol nu este o tactică prea plăcută.

Astfel a apărut procedura de pushback, avioanele fiind împinse cu tractoare speciale / tuguri. Avioanele sunt împinse în zonele de siguranță unde pot fi pornite motoarele.

S-ar putea sa-ti placa si

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Translate »