blankblank

5 companii aeriene reiau operațiunile spre aeroportul din Belgrad, Serbia. Altele vor stopa activitatea.

0 2.223

5 companii aeriene sunt într-un amplu proces de restaurare a zborurilor din / spre Belgrad, Serbia. În ultimele două săptămâni, LOT Polish Airlines, Aeroflot și Israir au reluat zborurile, urmând ca Tunisair să reia operațiunile după șapte luni de pauză. Iar din weekend, și Arkia Israeli va reluia zborurile spre Serbia.

5 companii aeriene reiau operațiunile spre Belgrad, Serbia

În prezent, LOT Polish Airlines operează 4 servicii săptămânale din Varșovia, în timp ce Aeroflot efectuează două rotații săptămânale din Moscova.

Israir operează zboruri zilnice pe ruta Tel Aviv – Belgrad, urmând ca din 17 octombrie să se alăture și Arkia Israeli, care va opera 3 rotații săptămânale.

Tunisair va debuta astăzi, 13 octombrie, pe ruta Belgrad – Tunis. Zborurile vor fi operate cu avioane de tipul Boeing 737-600, acesta fiind primul zbor pe rută, după data de 17 martie 2020. Va fi un zbor săptămânal, în fiecare zi de luni.

Pe lângă cei 5 transportatori aerieni menționați mai sus, alte companii aeriene, care deservesc în prezent Belgrad, sunt: Air Serbia, Air France, Air Cairo, Austrian Airlines, Belavia, easyJet, Etihad Airways, Flydubai, Lufthansa, Montenegro Airlines, Pegasus, Norwegian Air Shuttle, Qatar Airways, Swiss și Wizz Air. 

Autoritățile de la Belgrad au declarat că traficul de pasageri e în cădere liberă. În trimestrul 3 din 2020, numărul de pasageri înregistrat la aeroportul din Belgrad a scăzut cu 77,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Și vine sezonul de iarnă, când se preconizează că tot mai multe companii aeriene vor suspenda activitatea din / spre Belgrad. Air France nu va deservi Belgradul în timpul iernii. Etihad Airways va lua o pauză de 6 săptămâni și există posibilitatea ca perioada de suspendare să se prelungească. easyJet nu va opera zboruri din / spre Belgrad în luna noiembrie, iar activitatea din decembrie rămâne sub semnul întrebării. Nici Aegean Airlines și Alitalia nu își vor relua zborurile către Belgrad din Atena și Roma

Leave A Reply

Your email address will not be published.