45.000 de turiști au vizitat Tel Aviv-ul cu ocazia Gay Pride 2019

0 506

Lunile Mai și Iunie au fost pline pentru turismul din Tel Aviv. După concursul Eurovision, care a avut loc la finalul lunii mai, a urmat parada comunității LGBTQ. Aceasta a atras nu mai puțin de 250.000 de participanți, dintre care 45.000 de turiști. 

Cea mai mare paradă Pride din Orientul Mijlociu a ajuns la cea de-a 21-a ediție și a evoluat în timp de la o paradă de o zi, la un festival ce s-a desfășurat pe parcursul a câtorva săptămâni.

Gay Pride 2019

Mai mult, dincolo de mesajul de încredere pentru comunitatea LGBTQ, parada a devenit și o importantă atracție turistică pentru Tel Aviv, anul acesta nu mai puțin de 45.000 de turiști au venit special pentru a participa la festival.

Tel Aviv a fost votat la categoria „Best Gay City” și „The most Gay-Friendly city in the World”, parada Pride fiind unul dintre cele mai importante evenimente LGBTQ din lume, ce atrage mii de vizitatori în Israel.

Peste 45 milioane de dolari cheltuiți

În perioada desfășurării festivalului și a evenimentului, turiștii au adus economiei locale peste 45 de milioane de dolari, fiind cheltuiți 89 de milioane de dolari pentru publicitate către publicul LGBTQ, inclusiv pentru săptămână Pride.

Turiștii care vin cu ocazia acestui eveniment au media de vârstă de 37 de ani și majoritatea optează pentru cazarea în apartamente închiriate. Hotelurile sunt alese de turiștii peste 40 de ani. Durata minimă a sejurului în perioada Tel Aviv Pride 2019 a fost de 5 zile.

Patrick Harris ambasadorul Tel Aviv Pride 2019

Actorul, scriitorul, cântărețul și producătorul american Neil Patrick Harris a fost ales ambasadorul Pride, afirmând în urma evenimentului că „Tel Aviv Pride a devenit un simbol important al vizibilității și acceptării comunității LGBTQ pe plan internațional. Suntem încântați să vizităm Israel pentru prima data și onorați să fim parte din această sărbătoare care susține comunitatea LGBTQ, atât în Israel, cât și la nivel global, mai ales că sărbătorim 50 de ani de la revolta de la Stonewall”.

„Tel Aviv, care a fost deja recunoscut ca „orașul cel mai prietenos cu comunitatea LGBTQ” și un punct important pentru libertate, pluralism și toleranță, se mândrește să găzduiască o populație mare și diversă a LGBTQ. Parada Pride nu este doar o sărbătoare, ci o declarație de sprijin și o oportunitate pentru a promova drepturile egale pentru toți. Vom continua să susținem și să sărbătorim cultura locală LGBTQ și să fim în continuare o destinație primitoare pentru comunitatea internațională homosexuală”, primarul orașului Tel Aviv, Ron Huldai.

70.000 de turiști români au vizitat Israelul de la începutul anului 2019 și până în prezent

Cererea în creștere pentru destinația Israel se vede și în datele înregistrate de Ministerul Turismului din Israel. De la începutul anului și până la finalul lunii mai, 2019, peste 70.000 de turiști români au ajuns în Israel. Autoritățile se așteaptă la o depășire a recordului de 120.000 de turiști înregistrat anul trecut.

Leave A Reply

Your email address will not be published.