4 aprilie în aviație: a fost înființată ICAO, lansarea Space Shuttle Challenger STS-6, lansarea Space Shuttle Columbia STS-83.

0 236

Pe 4 aprilie 194, Organizația Aviației Civile Internaționale (ICAO) a fost înființată oficial la Montreal, în Canada. Este o organizație interguvernamentală, înființată pentru a reglementa transportul aerian la nivel mondial, autoritatea sa fiind limitată doar de numărul de țări semnatare.

Alte evenimente din aviație petrecute la 4 aprilie.

Primul zbor al Jodel D11.

Pe 4 aprilie 1950, a avut loc primul zbor al aeronavei Jodel D11 (F-BBBF). Jodel D.11 a fost un monoplan francez cu două locuri conceput și dezvoltat de Société Avions Jodel ca răspuns la o cerere a guvernului francez pentru o aeronavă cu aripi joase care să fie folosită de numeroasele cluburi de zbor emergente ale națiunii. Au fost construite și operate peste 3.000 de exemple.

O aeronavă CIA Lockheed U-2 s-a prăbușit în Nevada.

Pe 4 aprilie 1957, CIA Lockheed U-2, primul U-2, a fost pierdut într-un accident din zona de test din Nevada, în timpul unui zbor de testare a Project Rainbow, pilotul de test Bob Sieker fiind ucis. Motorul s-a defectat la 20.000 m altitudine. Pe măsură ce presiune a crescut, pilotul a suferit de hipoxie și și-a pierdut cunoștința. Aeronava a intrat în picaj.

Pilotul și-a recuperat conltiința la altitudine mică și a reușit să se salveze, dar a fostprea târziu. Parașuta nu a avut timp să se desfășoare complet. Aeronava a picat la 64 km nord de fermă și a durat patru zile pentru a fi găsită, pe calea aerului. Pilotul se afla la doar 61 de metri distanță față de aeronavă. Kelly Johnson a solicitat un nou design al plăcii frontale, un regulator dublu de oxigen și un scaun de ejecție care să poată să fie utilizat cu designul existent.

British Overseas Airways Corporation a început să opereze primul serviciu spre Mexic.

Pe 4 aprilie 1966, British Overseas Airways Corporation (BOAC) a început să opereze primul serviciu programat spre Mexic. Cursa era operată prin Insulele Bermude și Kingston (Jamaica).

Zborul 242 al Southern Airways a aterizat pe o autostradă lângă New Hope.

Pe 4 aprilie 1977, zborul 242 al Southern Airways, un Douglas DC-9, a aterizat pe o autostradă lângă New Hope, în Georgia, după o avarie dublă a motorului din cauza unei furtuni. 63 din cele 85 de persoane aflate la bordul aeronavei au fost ucise,, împreună cu alte 9 persoane aflate la sol.

Zborul 841 al Trans World Airlines a aterizat de urgență.

Pe 4 aprilie 1979, zborul 841 al Trans World Airlines, un Boeing 727-31 cu 89 de persoane la bord, într-un zbor de la Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York City spre Aeroportul Internațional Paul din Minneapolis, în Minnesota, s-a înclinat brusc spre dreapta peste Saginaw (Michigan) și a intrat în picaj, de la 11.887 m.

În ciuda măsurilor corective luate, aeronava a continuat să piardă altitudine. Echipajul a reuștit iasă din picaj la 5.000 de picioare (1.524 m). Opt pasageri au suferit răni ușoare cauzate de expunerea la forțe G mari. Avionul a aterizat de urgență la Detroit, în Michigan, fără alte incidente.

Lansarea Space Shuttle Challenger STS-6.

Pe 4 aprilie 1983, a avut loc lansarea Space Shuttle Challenger STS-6 la 18:30:00 UTC. Principalele misiuni ale navei au fost implementarea TDRS, dar și primul zbor al Challenger-ului, aceasta fiind prima navă spațială cu activitate extra-vehiculară.

A murit Oleg Antonov.

Pe 4 aprilie 1984, a murit Oleg Antonov, inginer sovietic de avioane (n. 1906). Oleg Konstantinovich Antonov a fost proiectant și pictor sovietic de aeronave, fondatorul complexului științific / tehnic aeronautic Antonov (ASTC), o companie de avioane de renume mondial din Ucraina, numită ulterior în onoarea sa.

a-murit-Oleg-Antonov

Zborul Garuda Indonesia 035 a lovit un stâlp și s-a prăbușit în Sumatra.

Pe 4 aprilie 1987, zborul Garuda Indonesia 035, un Douglas DC-9-32, a lovit un stâlp și s-a prăbușit în apropiere de Aeroportul Medan-Polonia din Medan, în Sumatra (Indonezia). Un incendiu a urmat accidentului și a ucis 23 din cele 45 de persoane aflate la bordul aeronavei, iar ceilalți 22 de supraviețuitori au fost răniți.

KLM Cityhopper Flight 433 s-a prăbușit în timp ce încerca să se întoarcă la Aeroportul Schiphol.

Pe 4 aprilie 1994, KLM Cityhopper Flight 433, un Saab 340, s-a prăbușit în timp ce încerca să se întoarcă la Aeroportul Schiphol, din cauza unei erori de pilotaj, dar și a unei defecțiuni a echipamentului: Pilotul și doi pasageri au murit, iar nouă pasageri au fost răniți.

Lansarea Space Shuttle Columbia STS-83.

Pe 4 aprilie 1997, a avut loc lansarea Space Shuttle Columbia STS-83 la 2: 20: 32.074 p.m. EST. Puncte culminante ale misiunii au fost eliminate din cauza problemelor cu pila de combustie.

Aeronava Air China Airbus A321-213 a fost deteriorată în momentul unei aterizări.

Pe 4 aprilie 2009, aeronava Air China Airbus A321-213 (B-6556) a fost deteriorată în momentul unei aterizări la Aeroportul Internațional Beijing Capital. S-a înregistrat o decelerare verticală de 3.03G, dar aeronava a aterizat în siguranță.

Leave A Reply

Your email address will not be published.