4.913.979 pasageri prin aeroporturile Capitalei in S1

0 416

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele șase luni ale anului 2016, trafic record pe aeroporturile Capitalei. Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu au înregistrat trafic aerian de 4.913.979 pasageri și 56.584 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 4.911.721 de pasageri şi 51.149 mişcări de aeronave.


Trafic record de pasageri prin aeroporturile Capitalei in S1

Aeroport-Henri-Coanda-Bucuresti
FOTO: Bucharest Airports

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în primul semestru din 2016 a înregistrat o creştere relevantă, de 16,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, cresc șansele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri în întreg anul 2016.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele șase luni ale anului 2016, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 8,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele șase luni ale anului, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au operat 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri către 92 de destinaţii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.