31 martie în aviație: British Airways și Swiss International Air Lines au început operațiunile.

0 468

Pe 31 martie 1944, o „barcă zburătoare” care îl transporta pe amiralul Mineichi Koga, Comandantul Șef al Flotei Combinate a Marinei Imperiale Japoneze, a dispărut după ce a decolat de la Babelthuap. Nu au fost găsite niciodată resturile aeronavelor sau cadavrele pasagerilor.O a doua barcă zburătoare care l-a transportat pe Contraamiralul Shigeru Fukudome din personalul lui Koga, a efectuat aceeași călătorie, iar aeronava s-a prăbușit din cauza unei furtuni. Fukudome a petrecut două săptămâni în mâinile băștinașilor din Cebu înainte de a fi salvat.

Shigeru_Fukudome_Mineichi_Koga

Alte evenimente din aviație petrecute la 31 martie.

O aeronavă apartinând Iberia Airlines s-a prăbușit în mare, lângă Tanger.

Pe 31 martie 1965, o aeronavă apartinând Iberia Airlines, un avion Convair 440, s-a prăbușit în mare, în apropiere de Tanger, ucigând 47 din cele 51 de persoane aflate la bordul aeronavei.

Zborul 351 al Japan Airlines a fost deturnat în Coreea de Nord.

Pe 31 martie 1970, zborul 351 al Japan Airlines, un avion Boeing 727, a fost deturnat în Coreea de Nord de către o facțiune a Armatei Roșii Japoneze. În avion se aflau Cardinalului Stephen Fumio Hamao, cântăreața pop japoneză – Mita Akira și dr. Shigeaki Hinohara – care va deveni unul dintre cei mai longevivi medici și educatori din lume.

British Airways a început operațiunile.

Pe 31 martie 1974, British Airways a început operațiunile, după ce BOAC și British European Airways au fuzionat pentru a crea noua companie aeriană.

Zborul 940 al Mexicana s-a prăbușit în Mexic.

Pe 31 martie 1986, zborul 940 al Mexicana, un avion Boeing 727, s-a prăbușit pe un teren înalt lângă Santiago Maravatío, Mexic. Toți cei 167 de pasageri și echipaj de la bordul aeronavei au fost uciși în cel mai grav dezastru aerian care a implicat o aeronavă Boeing 727.

Zborul 371 operat de compania aeriană TAROM s-a prăbușit lângă Balotești.

Pe 31 martie 1995, zborul 371 operat de compania aeriană TAROM, un avion Airbus A310, s-a prăbușit în apropiere de Balotești, România, ucigându-i pe toți cei 60 de pasageri aflați la bordul aeronavei.

Swiss International Air Lines a început operațiunile.

Pe 31 martie 2002, Swiss International Air Lines a început operațiunile, preluând multe rute după falimentul companiei aeriene Swissair.

Leave A Reply

Your email address will not be published.