29 de piloţi TransAsia Airways suspendaţi

0 712

După accidentul aviatic din 4 februarie, când un ATR 72-600 TransAsia Airways s-a prăbuşit la scurt timp după decolare, TransAsia Airways şi-a trimis piloţii la reeevaluare. Până pe 11 februarie, 49 de piloţi de ATR au fost chemaţi pentru reexaminare.

Video: Prăbuşirea aeronavei ATR 72-600 TransAsia Airways

În urma testelor orale şi practice, Autoritatea Aviației Civile din Taiwan (CAA) a suspendat 29 de piloţi. 19 piloţi TransAsia nu s-au prezentat pentru a susţine testele, bolnavi sau nu erau în Taiwan, iar 10 piloţi au picat testele de competenţă cu privire la gestionarea unei situaţii în care un motor cedează. Cei suspendaţi au o lună la dispoziţie pentru recalificare.

Ceilalţi 20 de piloţi au trecut examenul oral, dar vor fi trimişi în străinătate pentru a învăţa noi deprinderi şi pentru a face practică mai multă pe simulatoare.

Pe 4 februarie 2015, un avion de tip ATR 72-600 Transasia Airways s-a prăbuşit la puţin timp după decolare. Aeronava trebuia să opereze zborul intern GE-235 pe ruta Taipei Songshan – Kinmen Shang-Yi, dar s-a prăbuşit la aproximativ 10:55, ora locală, în râul Keelung. Aeronava a decolat de pe pista 10 a aeroportului Taipei-Sung Shan, la 10:51, cu 58 de persoane la bord (53 de pasageri şi 5 membri ai echipajului).

Video: Operaţiunea de salvare şi recuperarea aeronavei

La scurt timp după decolare, motorul drept a cedat, iar cel stâng a fost oprit, aeronava rămânând fără propulsie. În urma accidentului, 43 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 15 au fost rănite. Aeronava a fost distrusă în totalitate.

(Sursa info: air-journal.fr)

Leave A Reply

Your email address will not be published.