(Video) Prăbuşirea unui ATR 72-600 Transasia Airways (Update)

4 2.117

Începem această zi cu o veste neplăcută. Un ATR 72-600 al companiei Transasia Airways s-a prăbuşit într-un râu la puţin timp după decolare. Aeronava trebuia să opereze zborul intern GE-235 pe ruta Taipei Songshan – Kinmen Shang-Yi, dar s-a prăbuşit la aproximativ 10:55, ora locală, în râul Keelung. Aeronava a decolat de pe pista 10 a aeroportului Taipei-Sung Shan, la 10:51, cu 58 de persoane la bord (53 de pasageri şi 5 membri ai echipajului).taiwan-afpgraphic

Avionul s-a prăbuşit la 5.3 Km de aeroport, iar mai jos aveţi un grafic cu traiectoria parcursă de acesta!

Live: Operaţiunea de salvare şi scoaterea aeronavei din apa!

Conform FlightRadar24.com, aeronava a stat în aer aproximativ 3 minute, a urcat până la altitudinea maximă de 411.5 metri (1350 feet) şi a atins viteza maximă de 214 de km/h (116 kts). Înregistrările cu turnul de controlor arată că pilotul a solicitat ajutor şi a raportat probleme la unul dintre motoare. Un martor a declarat că motorul din stânga (motorul 1) s-a oprit. Oprirea unui motor apare atunci când este oprită alimentarea cu combustibil sau la funcţionarea incorectă a acestuia. Acest lucru ne duce cu gândul că propulsia insuficientă poate fi una dintre cauzele care au dus la prăbuşirea aeronavei.

Totuşi piloţii sunt antrenaţi pentru a face situaţiilor când sunt nevoiţi să zboare într-un motor, iar aeronavele sunt gândite şi pentru astfel de cazuri. Posibil ca la baza producerii accidentului să fie şi alte cauze, acestea urmând a fi stabilite în urma investigaţiilor.

Conform informaţiilor din presă şi aviation-safety.net, până în prezent – 18:43 – ora României, 31 de persoane au fost declarate decedate, 12 persoane dispărute, iar 15 persoane sunt rănite şi spitalizate pentru îngrijiri medicale. Numărul victimelor poate creşte. Printre pasageri se aflau şi 4 copii. Aceştia sunt răniţi şi primesc îngrijiri medicale.

În momentul prăbuşirii, aripa aeronavei a lovit marginea de beton a podului şi un taxi ce rula pe autostradă. Şoferul şi pasagerul au fost accidentaţi uşor şi spitalizaţi pentru observaţii. Momentul tragicului accident a fost surprins de camerele de filmat montate pe maşinile din trafic. Imaginile, parcă rupte dintr-un film, sunt dramatice şi cu impact emoţional.

Cutiile negre ale avionului au fost recuperate, conform declaraţiilor făcute de domnul Wang Hsing-chung, un purtător de cuvânt al Consiliului de Siguranță în Aviației. Acestea vor fi deschise, iar anchetatorii vor începe citirea datelor, miercuri seara.

transasia-ge235-black-box-data

Domnul Chen Xinde, director executiv la TransAsia Airways îşi cere scuze faţă de echipaj şi pasageri şi a transmis condoleanţe familiilor celor decedaţi.

Autoritatea aviației civile din Taiwan a declarat că pilotul comandant, Liao Jianzong, a avut 4 916 ore de ore de zbor și co-pilotul, Liu Zizhong. a avut 6 922 ore. În cockpit mai era un al 3-lea membru, pilot instructor cu 16 000 de ore de zbor.

Aeronava ATR 72-600 (B-22816) era propulsată de 2 motoare Pratt & Whitney Canada PW127M şi avea doar 10 luni de când se afla în flota Transasia Airways. A fost livrată pe 15 aprilie 2014.

ATR_72-600_Transasia_Airways

Transasia Airways nu e la singurul accident de genul acesta. În urmă cu aproximativ 6 luni, mai exact pe 23 iulie 2014, un ATR 72, ce opera zborul GE-222, s-a prăbuşit cu 58 de persoane la bord (48 de victime).

(Surse informaţii şi foto: aviation-safety.net / www.straitstimes.com / www.channelnewsasia.com / www.abc.net.au / news.tvbs.com.tw)

Leave A Reply

Your email address will not be published.