28 februarie în aviație: record de viteză, explorări spațiale, accidente aviatice

0 336

Pe 28 februarie 1920, pilotul francez Jean Casale a stabilit recordul mondial de viteză la bordul avionului său de pasageri, urcând la o altitudine de 7.300 metri, peste Villacoublay și reușind să depășească recordul mondial de viteză.Aflându-se la bordul unei aeronave Spad-Herbemont, acesta a avut ca pasageri trei oficiali: comisarul Aero-Clubului, locotenentul Loubignac, însoțit de doi cronometri MM, Carpe și Gaudichard, care au fost însărcinați cu verificarea performanței sale.

pilotul-francez-Jean-Casale-a-stabilit-recordul-mondial-de-viteză

Jean Casale va realiza un zbor magnific pe parcursul căruia va înregistra o viteză medie de 283.464 kilometri pe oră.

Alte evenimente din aviație petrecute la 28 februarie.

A avut loc premiera ultimului episod al serialului M*A*S*H.

Pe 28 februarie 1983, are loc premiera ultimului episod al serialului M*A*S*H. Acesta a fost difuzat în SUA, devenind cel mai urmărit episod de televiziune din istorie, cu peste 105 milioane de telespectatori în S.U.A. Episodul cu numărul 256 a fost intitulat „Goodbye, Farewell and Amen”.

A-avut-loc-premiera-ultimului-episod-al-serialului-MASH

A fost lansată Space Shuttle Atlantis STS-36.

Pe 28 februarie1990, a fost lansată Space Shuttle Atlantis STS-36 la 2:50:22 EST. A fost a șasea misiune DoD clasificată. Cu această ocazie, a fost testat și satelitul de recunoaștere a ceții.

Carpatair Flight 128 a aterizat de urgență la Aeroportul Internațional Traian Vuia.

Pe 28 februarie 2009, Carpatair Flight 128, o aeronavă Saab 2000, înmatriculată YR-SBI, a aterizat de urgență la Aeroportul Internațional Traian Vuia cu roata blocată în poziția ridicată. O aterizare de urgență s-a efectuat cu succes pe pista acoperită parțial cu spumă. Zona nasului aeronavei a fost deteriorată.

Carpatair-Flight-128-a-aterizat-de-urgență-pe-Aeroportul-Internațional-Traian-Vuia

Un avion Sukhoi Su-30Mk2 s-a prăbușit în Rusia.

Pe 28 februarie 2012, un avion Sukhoi Su-30Mk2 rus s-a prăbușit în extremul est al Rusiei pe un zbor de test, înainte de livrarea avionului către Forța Aeriană din Vietnam. Ambii piloți s-au catapultat.

Un-avion-Sukhoi-Su-30Mk2-s-a-prăbușit-în-Rusia
Leave A Reply

Your email address will not be published.