22 martie în aviație: testarea eșuată a aeronavei experimentale Kaibo Gikai KB, 106 recorduri mondiale stabilite de Antonov An-225 Mriya.

0 673

Pe 22 martie 1926, în timpul celui de-al șaptelea zbor de testare la Taura Beach (Yokosuka, Japonia), aeronava experimentală Kaibo Gikai KB a fost văzută planâand cu ambele motoare oprite. Planarea a fost urmată de un picaj vertical, iar aeronava a lovit apa, ucigând toate cele patru persoane care se aflau la bord. Cauza accidentului a fost atribuită unei defecțiuni a sistemului de control al zborului.

Kaibo-Gikai-KB

Alte evenimente din aviație petrecute la 22 martie.

Un avion al KLM s-a prăbușit lângă Frankfurt.

Pe 22 martie 1952, un avion Douglas DC-6, înmatriculat PH-TBJ și operat de KLM Royal Dutch Airlines, s-a prăbușit într-o pădure în timp ce se apropia de Aeroportul Internațională Frankfurt din Germania. Au fost doar trei supraviețuitori din cele 47 de persoane aflate la bordul aeronavei.

O aeronavă Douglas DC-6 a lovit o stâncă în Honolulu.

Pe 22 martie 1955, o aeronavă Douglas DC-6, care făcea parte din Marinei Statelor Unite, a lovit o stâncă în Honolulu (Hawaii), ucigând toate cele 66 de persoane aflate la bordul aeronavei. A fost cel mai grav dezastru aerian din istoria Hawaii.

Zborul 676 al Avianca s-a prăbușit la scurtă vreme după decolarea de pe aeroportul din Bogota.

Pe 22 martie 1965, zborul 676 al companie Avianca, o aeronavă Douglas C-47 (DC-3) s-a prăbușit în Muntele Sugar Loaf, la scurt timp după decolarea de la Aeroportul Bogota-Eldorado din Columbia, la o altitudine de 2.200 m. Toți cei 29 de pasageri aflați în avion au fost uciși. Motivul accidentului a fost o eroare de pilotaj, deoarece pilotul a continuat să zboare după regulile de zbor vizuale (VFR), în condiții meteo nefavorabile.

Primul zbor al aeronavei Lockheed CP-140 Aurora.

Pe 22 martie 1979, a avut loc primul zbor al aeronavei Lockheed CP-140 Aurora, un avion de patrulare maritim operat de Royal Canadian Air Force. Aeronava se bazează pe celula Lockheed P-3 Orion, dar deține suita electronică a Lockheed S-3 Viking. „Aurora” se referă la zeița romană a zorilor care zboară peste cer în fiecare dimineață înaintea soarelui. Aurora se referă, de asemenea, și la Aurora Boreală, care este proeminentă în nordul Canadei și Oceanul Arctic. CP-140A Arcturus a fost o variantă înrudită utilizată în primul rând pentru antrenamentul piloților și misiuni de patrulare de coastă.

Primul zbor al aeronavei Valmet PIK-23 Towmaster.

Pe 22 martie 1982, a avut loc primul zbor al aeronavei Valmet PIK-23 Towmaster, a fost o aeronavă finlandeză de remorcare, construită în întregime din materiale compozite la începutul anilor 1980.

Clubul de aviație al studenților din domeniul tehnologiei finlandeze (PIK) a sugerat în anii 1970 că ar trebui dezvoltată o nouă aeronavă pentru tractarea planorului. Lucrarea s-a axat pe îmbunătățirea unui design anterior, PIK-19 Muhinu. Mai târziu, Universitatea de Tehnologie din Helsinki și Valmet Oy s-au alăturat proiectului și procesul de proiectare a început de la zero. Scopul a fost de a dezvolta un planor, care să poată fi, de asemenea, utilizat pentru formarea de bază. I s-a dat numele de „PIK-23 Towmaster”.

Au fost fabricate doar două aeronave, una la Valmet și una la Universitatea de Tehnologie din Helsinki. Primul avion, OH-TOW, a efectuat primul zbor pe 22 martie 1982, la manșa aeronavei aflându-se Mikko Järvi. A doua aeronavă, OH-TUG, a zburat în anul următor. Valmet a comercializat aeronava intens, dar nu au urmat comenzi. De asemenea, s-a cercetat dacă aeronava putea fi vândută în piese, pentru autoasamblare, pentru a scădea prețul. În rolul său de planor, PIK-23 a avut un succes destul de mare.

Lansarea Navei Spațiale Columbia STS-3.

Pe 22 martie 1982, a avut loc lansarea Navei Spațiale Columbia STS-3 la 16:00:00 UTC Puncte culminante ale misiunii au fost zborul R&D R&D, dar și prima și singura aterizare la White Sands, în New Mexico.

Aeronava Antonov An-225 Mriya a stabilit un total de 106 recorduri mondiale.

Pe 22 martie 1989, o aeronavă Antonov An-225 Mriya a stabilit un total de 106 recorduri mondiale și de clasă în timpul unui zbor de 3 ore și 30 de minute. Aeronava transporta un orbitator Buran, iar greutatea totală la decolare a fost de 508.200 kilograme (1.120.400 lb).

Lansarea Space Shuttle Atlantis STS-76.

Pe 22 martie 1996, a avut lansarea Space Shuttle Atlantis STS-76 la 3:13:04 am EST (UTC −5). Principala misiunne a navei spațiale a fost andocarea Shuttle-Mir.

Zborul 1906 al companiei Aviastar s-a prăbușit în apropiere de Moscova.

Pe 22 martie 2010, zborul 1906 al companiei Aviastar-TU ce efectua transport cargo pentru poștă, operat cu o aeronavă Tupolev Tu-204 RA-64011, s-a prăbușit în apropiere de Aeroportul Internațional Domodedovo, din Moscova. Aeronava a fost complet distrusă, aceasta fiind prima pierdere a unei aeronave atât pentru Aviastar, cât și pentru Tupolev.

Leave A Reply

Your email address will not be published.