blankblank

20 de tipuri de pasageri pe care putem să-i întâlnim în avion.

0 2.380

De fiecare dată când călătorim cu avionul, avem ocazia să dam peste diferite tipologii de pasageri. La bordul avioanelor, unii pasageri parcă se transformă :).

Tipuri de pasageri pe care putem să-i întâlnim în avion

Uneori, oamenii se comportă într-o asemenea maniera fără să știe sau accidental. Mânați te teama de zbor, de frica de spații în chise etc, oamenii pot reacționa diferit. Tot ce putem noi să facem este să le atragem atenția într-un mod civilizat.

The horizontal space monopolizer (pasagerul care se extinde orizontal)

Este tipul de pasager care înclină scaunul într-un mod brusc și fără a ține cont de pasagerul care se află pe scaunul din spate.

Ce puteți face? Puteți deschide aerul condiționat care să fie poziționat spre scaunul din față, astfel încât acesta să fie deranjat și să readucă scaunul în poziție înițială. Fără violență!

The lateral space monopolizer (pasagerul care se extinde în lateral)

Folosirea cotierei nu este un lucru interzis, dar nu este recomandat să folosim și cotiera pasagerului care stă lângă.

The overhead luggage wrangler (primul la bagaje)

Aveți grijă cu acest tip de pasager atunci când decide să scoată bagajele depozitate în compartimentul de deasupra scaunelor, pentru a evita o contuzie. Nu au nicio grijă pentru oamenii din jur. În general nu sunt foarte puternici și deseori încearcă să elimine bagajele grele pentru a putea să scoată bagajul propriu.

Ce puteți face? Oferiți o mână de ajutor.

The groomer (mereu atent cu unghiile sale)

Cele mai multe persoane preferă să citească, să se joace, să asculte muzică sau să doarmă atunci când zboară cu avionul. Eh, există și numite persoane care decid că este momentul perfec să-și taie unghile, să le pilească sau, de ce nu, să se machieze.

The gate hoarder (primul la îmbarcare)

Tipul de pasager care, atunci când este anunțul pentru îmbarcarea celor cu prioritate și de la clasa întâi, se așează primul la coadă. Astfel devine un obstacol în calea ordinii adecvate de îmbarcare a pasagerilor.

Lucrurile se vor mișca mult mai ușor dacă vor întelege că trebuie să rămână la grupul de îmbarcare desemnat, căci avionul nu pleacă fără ei.

The chitter chatter (pasagerul vorbitor)

Pasagerul vorbitor ar putea să vorbească ore în șir și cu oricine. Nu contează dacă pasagerul care se află lângă el nu are chef de vorbă și ar prefera să citească sau să doarmă.

Ce puteți face? Să îi spuneți politicos că a fost o discuție interesantă pe care o veți continua după ce veți termina de citit sau veți dormi un pic.

The lounger (pasagerul relaxat, prea relaxat)

Este pasagerul care se descalță și care se întinde pe scaunele vecine, fără a ține cont de cei din jur, fiind pregătit de relaxare totală, mai ceva ca la SPA.

The complainer (pasagerul reclamant)

Pasagerul care este veșnic nemulțumit, îndiferent că este vorba de locul în avion, de mâncare, de băutură sau chiar de ceilatți pasageri. Reclamă orice și pe oricine.

The disc jockey (pasagerul DJ)

Pasagerul care obișnuiește să asculte muzică sau să se uite la un film cu sonorul la maxium, astfel încât să audă toți pasagerii din avion. Probabil are impresia că este DJ (note).

The carousel blocker (pasagerul iubitor de cozi)

Tipul de pasager care iubește să stea la coadă. Fie ca este la îmbarcarea în avion, fie că se ridică de pe scaun imediat ce aterizează avionul și asteaptă în picioare să părăsească aeronava sau chiar și în momentul în care așteaptă să primească bagajele.

The silent but deadly (pasagerul cu vânturi)

Motoarele avioanelor sunt suficient de puternice pentru a masca sunetul unui ”vânt” tras silențios… Cu mirosul este altă treabă.

The dis’owner (părintele absent)

Copiii vor fi copii, nu există nicio îndoială și, oricât de mult urăm să avem un copil care țipă în apropiere, este în general o situație inevitabilă. Părinții sunt totuși cei vinovați, lăsându-și copiii să alerge fără probleme, fără nici o grijă pentru ceilalți pasageri.

The aisle hog (pasagerul iubitor de culoar)

Există o regulă simplă la îmbarcare (sau la ieșirea din avion). Găsiți-vă scaunul cât mai repede posibil, plasați bagajul în compartiment, apoi luați loc. Nu este momentul să ieșiți și să discutați cu prietenii pe culoar, forțând oamenii din jur să aștepte. Totuși, acest tip de pasager îi va ignora pe ceilalți și va face coadă în spatele lui căci este mai important ca bagajul lui să fie primul așezat.

The carry on abuser (pasagerul cu șifonierul după el)

Cu toții vrem să încercăm să economisim câțiva dolari ambalând ușor și luând doar bagaje de mână. Din păcate, acești oameni nu au niciun concept despre ceea ce se va potrivi în compartimentul de sus (nici nu pare că le pasă). Îi veți recunoaște în timp ce merge pe culoar, trăgându-și geanta care se lovește de scaune.

The human infection (pasagerul bolnav)

Da, sunt momente când se întâmplă să fim bolnavi, dar trebuie să călătorim … Arată puțin respect celorlalți pasageri și acoperă-ți gura când strănuți sau tușești și, dacă este posibil, poartă o mască. Totuși, inevitabil, vom lua contact cu pasagerul care va ignora toate regulile de bun-simț.

The obstacle (pasagerul blochează calea)

Această persoană pare să creeze cea mai mare barieră posibilă pentru a te împiedica să treci. Dormitul cu capul pe suportul de pahare ar putea fi confortabilă pentru el, dar creează o piedică pentru tine, cel care încerci să ajungi la baie :).

The stinker (pasagerul sconcs)

Uneori, nu poți evita să transpiri. Dacă ești agitat sau dacă te temi de zbor, acest lucru este inevitabil. Totuși, acest tip de pasager nu va ține cont de igiena personală.

Ce poți face? Asigura-te că ai în geantă șervețele umede și deodorant pe care să le folosești la nevoie.

The drunk (pasagerul mangă)

Nu este necesară nicio explicație pentru această tipologie. Acest pasager simte nevoia să exploateze barul gratuit, savurând cât mai multe băuturi posibil.

The seat grabber (pasagerul apucător de scaune)

Pasagerul care, din varii probleme, nu se poate ridica de pe scaun, așa că se sprijină de spătarul scaunului din față.

Ce puteți face? Rugați un pasager să vă ajute sau folosiți-vă de cotiera scaunului.

The eavesdropper (pasagerul urmăritor)

Citiți cartea, revista, tableta sau alt dispozitiv media și aveți sentimentul că cineva vă veghează. Nu este grozav să invadezi intimitatea cuiva citind peste umăr în orice moment. Acest pasager nu poate să nu se uite și să urmărească, impreună cu voi, filmul pe care l-ați selectat.

Este important de reținut că am încercat să evidențiem situațiile care pot fi ușor rezolvate, mai degrabă decât problemele legitime care sunt adesea discutate (de exemplu, pasagerii supraponderali). Acestea fiind spuse, există vreun tip de pasager pe care ați dori să-l evitați și care nu se regăsește în articolul nostru?

Leave A Reply

Your email address will not be published.