1500 de arme confiscate în 2012 pe aeroporturile din SUA

1 608

Articol scris de Maria Vasiliu!

În 2012, personalul de la securitatea aeroporturilor din SUA a confiscat peste 1500 de arme de la pasagerii liniilor aeriene, cu 15% mai multe faţă de 2011, potrivit TSA (Transportation Security Administration).

Conform ultimului raport oficial al Departamentului de Securitate Internă SUA, numai în săptămâna 17-23 decembrie 2012, security screen-urile din aeroporturi au detectat 34 de arme deţinute de pasageri, dintre care 32 erau încarcate. În săptămâna precendetă acesteia, au fost descoperite 29 arme, din care 21 încărcate.

„ Mulţi au uitat pur şi simplu că le iau după ei în bagaje”, au declarat oficialii TSA.

Mi se pare o declaraţie puţin forţată. Cum să pleci cu arma la tine şi să nu conştientizezi?

La începutul lunii decembrie 2012, pe Aeroportul JFK – John F. Kennedy a fost depistat un pasager ce transporta 26 de arme paralizante în bagajul de mână. Armele paralizante nu sunt incluse în categoria armelor de foc, dar, ca şi alte obiecte ascuţite (cuţite, foarfece, săbii, cutter-e etc) sau bunuri ca praful de puşcă, artificii, aerosoli – cu excepţia celor pentru uz personal, combustibili de orice natură etc. ce pot pune în pericol siguranţa zborului, sunt interzise la bordul aeronavelor.

Printre alte arme luate de pasageri au fost găsite un lansator de rachete A4, pe Aeroportul Latrobe, Pennsylvania şi o puşcă în bagajul de mana al unui pasager pe Aeroportul din Houston.

Ca o menţiune, înainte de a vă face bagajele, fiţi atenţi ce luaţi cu voi. Dacă aveţi dubii, întrebaţi. Până şi substanţele care se găsesec în casele noastre, cum ar fi pesticidele, benzina, vopseaua, terebentina, buteliile de gaz, produsele de curăţare pentru cuptor, înălbitorii, adezivii şi aerosolii etc. sunt bunuri cu potenţial periculos. Explicaţia? Într-un avion, acestea sunt imprevizibile, date fiind presiunea atmosferică, temperaturile oscilante (de la -55 °C şi până la +55 °C) şi vibraţiile constante.

Mai jos aveţi o scurtă listă cu bunuri periculoase pe care aveţi voie să le luaţi în avion, multe dintre acestea doar cu acordul şi înştiinţarea companiei aeriene, a personalului de bord etc.:

1. În bagajul de mână: alcool, baterii, baterii pentru echipamente, dioxidul de carbon (cu aprobarea operatorului), ţigări electronice, articole medicale, baloane de gaz, cilindri de oxigen, dispozitive portabile medicale electronice – defibrilatoare, nebulizatori, scaune cu rotile, termometre (aprobarea operatorului este necesară);
2. În bagajul de cală: aerosoli pentru uz personal sau cu limitări (diferă în funcţie de operator), baterii pentru echipamente cu litiu (putere medie de până la 160Wh), dioxidul de carbon (aprobarea operatorului necesara), inhalatoare pentru astm, butelii de oxigen (nu mai mult de 5 kg), medicamente care conţin alcool, termometru (medical / clinic) cu conţinut de mercur, scaune cu rotile (cu baterie nedetaşabilă) (informarea pilotul), echipament de salvare, veste de salvare (non-inflamabile), articole de toaletă;
3. La dumneavoastră, personal: ţigări electronice şi brichete, articole medicale, stimulatoare cardiace, dispozitive electronice portabile, articole de toaletă.

Ce nu este permis sub nici o forma:
– praful de puşcă, spray-uri-le lacrimogene;
– materialele radioactive;
– otrăvurile;
– artificii, rachete de semnalizare, explozibil;
– substanţele infecţioase/chimice
– butanul.

Ţineţi minte: unele lucruri nu au fost niciodată făcute să zboare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.