11 aprilie în aviație: primele zboruri regulate între Australia și UK; un Antonov An-32 s-a prăbușit la Chișinău.

0 218

Pe 11 aprilie 1935, QANTAS și Imperial Airways au început să opereze zboruri regulate între Brisbane (Australia) și Londra (Marea Britanie). Inițial, ruta a fost operată săptămânal, iar călătoria dura 12 zile și jumătate. A devenit oficial cunoscută sub numele de „Ruta Cangurului”.Frecvența zborurilor a fost crescută progresiv. Au fost două zboruri pe săptămână, după trei zboruri săptămânale. Durata călătoriei a fost îmbunătățită, astfel încât zborurile spre Australia durau „doar” 10 zile.

Ruta-Cangurului-1935
Sursa foto: Pinterest

Alte evenimente din aviație petrecute la 11 aprilie.

Zborul Pan Am 526A a aterizat forțat în Oceanul Atlantic.

Pe 11 aprilie 1952, zborul Pan Am 526A, un avion Douglas DC-4, a suferit o defecțiune a motorului și a fost forțat să aterizeze în Oceanul Atlantic, la 18 km nord de San Juan (Puerto Rico). 52 din cele 69 de persoane aflate la bordul aeronavei au murit.

Pilotul canadian S/L RG Christie a zburat de la Vancouver la Ottawa.

Pe 11 aprilie 1954, pilotul canadian S/L RG Christie a zburat de la Vancouver la Ottawa în 3 ore, 46 de minute. Avionul a avut două escale, la Calgary și Winnipeg. El s-a aflat la manșa unei aeronave Sabră nord-americană construită de Canadair.

O aeronavă Antonov An-32 s-a prăbușit la Chișinău.

Pe 11 aprilie 2008, a avut loc accidentul Antonov An-32 din Chișinău. Aeronava unei companie aeriane din Sudan, un avion Antonov An-32, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la Aeroportul Internațional Chișinău (Moldova) spre Turcia. Toți cei opt pasageri de la bordul aeronavei au fost uciși.

Leave A Reply

Your email address will not be published.