blankblank

10 lucruri de știut despre Therme București (foto)

1 15.563

Therme București inaugurează, la 1 decembrie, prima bibliotecă de sare din România și cel mai mare spațiu de joacă pentru întreaga familie.

La mai puțin de un an de la lansare, Therme București, cel mai mare centru de relaxare, wellness și distracție și din Europa și are unele dintre cele mai frumoase piscine din București. Corpul Galaxy, destinat familiilor, se extinde cu o zonă nouă, cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați.

Prima bibliotecă de sare din România

therme-bucuresti

Investiția totală se ridică la 10 milioane de euro. Odată cu extinderea corpului Galaxy, capacitatea indoor a spatiilor de relaxare din centrul Therme București crește cu 1.000 de locuri.

Punctul principal de atracție este o construcția din sare de Himalaya cu cromoterapie și terapie salt&light, cu două zone – o zonă dedicată jocurilor interactive pentru toate vârstele și o zonă dedicată lecturii.

14 console Playstation

Zona dedicată jocurilor este dotată cu 14 console Playstation, jocuri interactive cu apă, bănci iluminate, unde părinții se pot relaxa în timp ce copiii se distrează și un ecran de poiecție 5X3,5 metri.

150 de cărți

Zona dedicată lecturii va dispune de circa 150 de cărți, precum și ebook-uri. În componența construcției au intrat 40 de tone de sare, fiind cea mai mare construcție din sare de Himalaya din Europa.

Therme București

Dar să nu o mai lungim. Mai jos aveți câteva cifre despre Therme București!

Cel mai mare centru de relaxare, wellness și distracție din Europa

Suprafața totală a proiectului, inclusiv terenul aferent clădirii, ocupă un areal de peste 250.000 mp. Suprafața construcției, inclusiv cu extinderea Galaxy, este de peste 34.000 mp indoor. Therme București poate găzdui simultan 4.000 de vizitatori indoor. Cea mai extinsă suprafață înverzită din România într-un complex de relaxare

Suprafața totală înverzită este de 180.000 mp.

Plantele sunt aduse de pe patru continente și ocupă atât suprafața interioară, cât și grădinile și terasele exterioare.

Cea mai mare grădină botanică din România

Cu cele peste 800.000 de plante, Therme București este cea mai mare gradină botanică de interior și exterior din România. S-au plantat 3.000 de arbuști, circa 1.400 de palmieri – specii variate din toate colțurile lumii -, 1.200 de alte specii de copaci, peste 600.000 de flori, 40.000 de trandafiri, 60.000 de eunimus și alte plante. Pentru a asigura necesarul de lumină al grădinii exotice, spațiile vitrate sunt întinse pe toate fațadele clădirii.

Cel mai mare complex de saune din România

Centrul Therme București găzduiește 7 saune tematice și 4 saune umede. Fiecare saună are o anumita tematică, un anumit design și ritualuri variate.

Vizitatorii se pot bucura aici de un ritual de wellness, aromoterapie și purificare, denumit în limba germană Aufguss – realizat prin infuzarea unor soluții de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice încinse din saună.

O experiență multisenzorială de Aufguss are efecte benefice asupra organismului, printre care activarea circulației sangvine, hidratarea pielii, întărirea sistemului imunitar etc. Cele 11 saune din centru au o capacitate totală de 410 vizitatori simultan.

Cea mai întinsă plantație indoor de palmieri din Europa

Cei 1.400 de palmieri de la Therme București din interior formează cea mai mare plantație de palmieri din Europa. Arborii sunt aduși de pe patru continente și au trecut printr-un proces complex de aclimatizare și îngrijire în Olanda, timp de 700 de zile. Îngrijirea palmierilor este tehnologizată, aceștia fiind permanent monitorizați pe computer, din punct de vedere al nutrienților și umidității.

Cel mai bătrân copac aclimatizat în România

„Vedeta” Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa), supranumit si copacul înțelepciunii, care are o vechime de 120 ani și a fost adus din China. Drumul până la Therme a durat 2 săptămâni. Se spune că printul Siddharta s-a așezat și a meditat sub acest copac și acolo a găsit „iluminarea“, după care devenit Buddha.

Cea mai mare piscină cu valuri din România

Piscina cu valuri din zona Galaxy are o suprafață de 560 m2 și o adâncime care variază de la 1 metru la 3 metri, fiind cea mai mare de acest gen din România. Timp de 365 de zile pe an, indiferent de anotimp, valurile sunt produse cu ajutorul unei tehnologii de ultimă oră, care permite confortul și garantează siguranța.

Cel mai mare și spectaculose sistem indoor de tobogane din Europa Centrală și de Sud-Est

Zona Galaxy din cadrul Therme București deține cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul și Sud-Estul Europei, pentru toate vârstele. Lungimea totală a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o înălțime de până la 14 metri. De altfel, sistemul de tobogane acvatice din zona Galaxy a Therme București a primit punctajul maxim din partea publicației tuberides.de, cel mai important ghid independent al toboganelor acvatice din Europa. Cele 17 tobogane de la Therme București sunt acreditate de TUV Germania, cel mai exigent organism de audit al parcurilor acvatice de distracție.

Cel mai mare acoperiș retractabil montat într-o zonă seismică

Acoperișul zonei THE PALM este un colos transparent de 230 de tone, cu o parte retractabilă cu o suprafață de 900 metri pătrați, fiind cel mai mare acoperiș retractabil montat vreodată într-o zonă seismică. Noul spațiu conex corpului Galaxy are un acoperiș complet retractabil, în ambele direcții, cu o suprafață de 800 mp și o greutate de circa 100 tone. Cea mai mare construcție din sare de Himalaya din Europa. Odată cu această extindere, Therme București găzduiește cea mai mare construcție din sare de Himalaya din Europa, care cuprinde o bibliotecă și un spațiu de joacă, cu pereți înalți de 6 metri. La construcția acesteia s-au folosit nu mai puțin de 40 de tone de sare de Himalaya.

Leave A Reply

Your email address will not be published.