1 martie în aviație: prima săritură cu parașuta, explorări spațiale, accidente aviatice.

0 572

Căpitanul american Albert Berry a făcut istorie în pe 1 martie 1912, când a efectuat primul salt cu parașuta aruncându-se în gol dintr-un avion, în Missouri. În timpul exercițiului, acesta s-a speriat și experiența sa aproape a luat sfârșit, parașuta fiind prinsă de trenul de aterizare al avionului.


Albert Berry a încercat acest salt în scop promoțional pentru a evidenția noul model al avionului cu care acesta zbura, un dispozitiv de tip biplan semnat Benoist, al cărui comandant era Anthony Jannus. Deasupra cazarmelor Saint Louis și Jefferson, Berry a efectuat saltul, cu avionul zburând la o altitudine de 460 de metri.

Albert-Berry-1912

Alte evenimente din aviație petrecute la 1 martie.

Are loc primul zbor al Deutsche Luft-Reederei (DLR).

Pe 1 martie 1919, compania aeriană germană Deutsche Luft-Reederei (DLR) a început să opereze zboruri spre Hamburg.

primul-zbor-Deutsche-Luft-Reederei-DLR

S-a născut astronautul Deke Slayton.

Pe 1 martie 1924, s-a născut Deke Slayton, astronaut american (d. 1993). A fost unul dintre astronauții originali ai NASA „Mercury Seven”. Din cauza unei afecțiuni cardiace, el va servi ca director al operațiunilor echipajului de zbor al NASA.

Deke-Slayton

Deke Slayton a fost responsabil pentru toate misiunile echipajului la NASA din noiembrie 1963 până în martie 1972, când i s-a acordat autorizația medicală pentru a opera, ca pilot, modul de testare Apollo-Soyuz. În momentul zborului, el a devenit cea mai în vârstă persoană care a zburat în spațiu.

A avut loc primul zbor de pasageri între Montreal și Vancouver.

Pe 1 februarie 1939 , Clarence Decatur C. D. Howe a inaugurat primul zbor transcontinental de pasageri TransCanada Air Lines de la Montreal la Vancouver.

TransCanada-Air-Lines-Montreal-Vancouver

Un Boeing 707 al American Airlines se prăbușește în Jamaiva Bay.

Pe 1 martie 1962, zborul 1 al American Airlines, o aeronavă Boeing 707, se prăbușește în Jamaica Bay (Queens, New York) din cauza unei defecțiuni a cârmei, ucigând toți cei 95 de pasageri și echipajul de la bord.

Are loc lansarea Space Shuttle Columbia STS-109.

Pe 1 martie 2002, are loc lansarea Space Shuttle Columbia STS-109 la 11:22:02 UTC. Cu ocazia aceste misiuni, a fost efectuat service-ul telescopului spațial Hubble. De asemenea, a fost ultima misiune de succes pentru Columbia înainte de STS-107.

Space-Shuttle-Columbia-STS-109
Leave A Reply

Your email address will not be published.