AirAsia X va relua zborurile spre Europa, din 2018

0 747

Scurt și la obiect: Benyamin Ismail, chief executive officer AirAsia X, a confirmat pentru Routesonline că AirAsia X intenționează să reia zborurile spre Europa începând cu 2018.

AirAsia X în Europa

AirAsia X, subsidiara low-cost AirAsia, a fost înființată în 2007. În prezent, flota este formată din 31 de avioane Airbus A330-300. Sunt configurate în 2 clase și pot transporta până la 377 pasageri. AirAsia X zboară spre 19 destinații din Australia, Noua Zeelandă, Indonezia, India, China, Arabia Saudită.

Planul de viitor al operatorului AirAsia X este ambițios. Din 2018 va recepționa aeronave de tipul Airbus A330-900neo și A350-900 XWB. Odată cu intrarea acestora în serviciul comercial, AirAsia X intenționează să reia zborurile spre Europa.

airasia_x_airbus_a330-300

Planul este să reia, pentru început, zborurile spre Londra Gatwick și să găsească un partener european pentru zboruri în codeshare. Conform celor declarate de Benyamin Ismail, easyJet este în atenția lor pentru un parteneriat european. Operatorul low-cost britanic se apropie foarte mult de modelul de business AirAsia x. Vă reamintim că AirAsia X a mai zburat spre Londra Stansted, folosind aeronave de tipul Airbus A340-300.

Cât despre zborurile Kuala Lumpur – Barcelona via Istanbul, informațiile au fost eronate. Ismail a declarat că a fost doar un simplu test. Publicația AirlinesTravel.ro a declarat de la început că ruta nu va fi operată de AirAsia X și nici nu s-a publica articol despre aceasta. Sursele noastre (le mulțumim) ne-au avertizat că a fost o simplă eroare în sistem.

AirAsia X este așteptată în Europa cu brațele deschise. Avem nevoie de zboruri low-cost spre Asia, iar AirAsia Group practică tarife foarte bune. Vom reveni cu informații pe acest subiect!

Leave A Reply

Your email address will not be published.