Zborurile spre Dubai sunt anulate din lipsă de pasageri. Wizz Air și FlyDubai reiau zborurile în iulie.

0 2.071

Mult așteptatele zboruri spre Dubai au fost anulate. Motivul invocat de companiile aeriene: lipsa pasagerilor. Informația a fost confirmată de Consulatul General al României la Dubai.

Zborurile spre Dubai sunt anulate

Mai jos aveți poziția oficială a Consulatului General al României la Dubai:

Intrucat companiile aeriene, care opereaza in EAU, au anulat ieri si astazi zborurile comerciale din luna iunie, am solicitat informatii cu privire la statusul zborurilor viitoare, catre Bucuresti.

Compania Fly Dubai ne-a informat ca zborul comercial, din data de 5 iunie a fost anulat din motive comerciale: nu s-a strans numarul minim de pasageri. De asemenea, FlyDubai a precizat ca se ofera pasagerilor varianta de rebooking pentru 12 iunie si alte date sau rambursarea costului biletului de avion.

Compania Wizz Air a precizat, de asemenea, ca zborurile au fost anulate din lipsa de pasageri. Ofera alte date de zbor sau rambursarea cost bilet.

Pasagerii care au cumparat bilete de avion trebuie sa contacteze companiile aeriene pentru obtinerea tuturor informatiilor.

Companiile Etihad si Emirates opereaza pe destinatii din Europa, precum Frankfurt, Munich, Paris, Amsterdam, Londra Heathrow, Bruxelles, de unde puteti avea conexiuni cu compania nationala Tarom. (Precizăm că TAROM are programate zboruri La Cerere)

Precizări făcute de Consulatul General al României la Dubai:

  • atat zborurile comerciale cat si zborurile de repatriere trebuie sa indeplineasca numarul minim de pasageri.
  • zborurile comerciale sunt subiectul aprobarii sau anularii in functie de masurile de preventie si a restrictiilor in contextul pandemiei Covid-19.
  • misiunile diplomatice nu se pot interpune in politica comerciala a companiilor aeriene, aceste zboruri fiind gestionate exclusiv de operatorii de trafic aerian, conform reglementarilor legale in vigoare din EAU.
  • daca o companie aeriana decide ca pe zboruri speciale cargo sa permita si imbarcarea de pasageri, conform protocolului, daca misiunea diplomatica este informata oficial, se posteaza imediat link-ul special pentru rezervare si plata direct la companie. La acest moment, nu detinem aceasta comunicare oficiala de la companiile aeriene cu care suntem in contact permanent.
  • zborurile speciale de repatriere pot fi evaluate cand aeroportul este inchis si in lipsa curselor aeriene comerciale, cu obtinerea tuturor aprobarilor si cu indeplinirea a unui numar minim de persoane si la anumite grile tarifare, care pot varia in functie de politica companiei si a masurilor ce se impun, in contextul evolutiei pandemiei covid-19.
  • toate informatiile despre zboruri de repatriere organizate de consulat le postam de indata ce se intrunesc conditiile demararii unor astfel de proceduri, pe paginile oficiale ale consulatului, pe care va rugam sa le urmariti in mod constant.

Pentru asistenţă consulară de urgentă precum repatrieri, accidente, decese, arestări, situaţii medicale grave, etc. cetăţenii români din Dubai trebuie să se adreseze pe telefonul de urgenta: +971509374516. Si pe adresa de email: [email protected]

Leave A Reply

Your email address will not be published.