blank

Zborurile interne TAROM pentru 2016: frecvenţe şi destinaţii

0 731

Anul 2016 se anunţă foarte agitat pentru TAROM, în special pe zborurile interne din România. În prezent, TAROM a pierdut „monopolul” pe cele 3 rute principale: Bucureşti – Iaşi, Bucureşti – Timişoara şi Bucureşti – Cluj. Blue Air, Wizz Air şi Ryanair şi-au revendicat fiecare câte o rută.

Intrarea operatorilor low-cost pe aceste rute va facilita creşterea numărului de pasageri transportaţi, va dezvolta piaţa internă şi va contribui la scăderea tarifelor.

Airbus_A318_YR_ASB_TAROM

Un prim exemplu avem ruta Bucureşti – Iaşi, în prezent fiind operată de TAROM şi Blue Air (din 25 octombrie 2015). Blue Air operează 12 zboruri săptămânale cu aeronave Boeing de peste 140 de locuri, iar tarifele pornesc de la 90 de lei/segment. TAROM operează 30 de zboruri săptămânale cu aeronave de tip ATR 42/72 de 48-68 de locuri, iar tarifele pornesc de la 39 EURO/segment.

Ruta Bucureşti – Timişoara va fi operată de TAROM şi Ryanair (din noiembrie 2016). Ryanair va opera 14 zboruri pe săptămână cu aeronave Boeing 737-800 de 189 de locuri, iar tarifele vor porni de la 20 EURO/segment. Conform orarului de vară 2016, TAROM va opera 26 de zboruri pe săptămână. Aşteptăm să vedem şi noile tarife.

Ruta Bucureşti – Cluj va fi operată de TAROM şi Wizz Air (22 iulie 2016). Wizz Air a anunţat că va opera 6 zboruri pe săptămână cu aeronave Airbus A320 de 180 de locuri, iar tarifele vor porni de la 39 lei/segment (doar cu bagajul mic de cabină inclus). TAROM a anunţat deja 41 de zboruri pe săptămână.

În opinia noastră, TAROM nu va avea probleme în privinţa numărului de pasageri transportaţi, ci doar în privinţa profitului prin practicarea unor tarife mai mici şi mai apropiate de normalitate. În acest moment, TAROM se poate poziţiona pe piaţa premium, statutul de operator full-service oferindu-i acest avantaj, şi poate să practice tarife mai ridicate. În timp ce operatorii low-cost pot să absoarbă călătorii din alte pieţe de transport: feroviar şi rutier. Trenurile, microbuzele şi autocarele încă sunt pline pe rutele lungi.

Revenind la TAROM, Cristi a făcut o scurtă recapitulare a rutelor interne, iar mai jos aveţi detaliile:
rute-interne-tarom-2016

Conform orarului de vară 2016, TAROM va opera 121 de zboruri pe săptămână spre 6 aeroporturi din România.

Leave A Reply

Your email address will not be published.