Zborul MH370 Malaysia Airlines a fost deturnat în mod deliberat? (video)

1 371

La 7 zile de la dispariţia aeronavei Boeing 777-200ER, de pe zborul MH370, premierul malaezian, Najib Razak, a declarat că sistemele de localizare şi ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) au fost oprite în mod deliberat, cu puţin timp înainte de a dispărea de pe radar, dar aeronava a continuat să zboare. Se ia în calcul deturnarea aeronavei de piraţi ai aerului specializaţi în aviaţie şi se fac noi verificări cu privire la cele 239 de persoane aflate la bord.

În cadrul conferinţei, ce a avut loc pe 15 martie 2014, Najib Razak a mai declarat că transponderul a fost oprit înainte ca avionul să ajungă pe coasta de est a Malaeziei, apoi a făcut un viraj stânga şi a zburat spre nord-vest.

După dispariţia de pe ecranele radar, sateliţii au mai recepţionat semnale de la avionul Boeing timp de 6 ore, încurajând anchetatorii să urmeze două noi tronsoane pentru căutări: primul culoar între Kazahstan şi Thailanda, iar al doilea între Oceanul Indian şi Indonezia.

Potrivit New York Times, care citează surse americane apropiate anchetei, avionul B777 ar fi schimbat de mai multe ori direcţia de zbor şi altitudinea, ajungând chiar până la 45 000 de picioare (13 700 de metri), cu mult peste limita admisă de Boeing pentru acest model de avion, apoi a coborâd la 23 000 de picioare aproape de insula Penang. Aceste acţiuni au fost operate în mod voit de cineva cu experienţă în pilotaj.

Anchetatorii nu exclud ideea că avionul ar fi putut ateriza pe un aeroport misterios, iar acest lucru dă speranţe familiilor îndurerate. Vom continua să urmărim evoluţia anchetei şi vă vom informa cu privire la acest caz.

Vă reamintim că aeronava avea combustibil pentru aproximativ 7.5 ore de zbor, de la data dispariţiei. Conform infograficului de mai jos, aeronava ar putea fi oriunde în zona delimitată de linia roşie.

cautare_MH370

Leave A Reply

Your email address will not be published.