Zborul inaugural: IAŞI – Barcelona cu Blue Air

0 474

Din 27 martie 2016, Blue Air a inaugurat ruta IAŞI – Barcelona. Astfel, pentru prima oară, Iaşul este conectat direct şi cu o destinaţie din Spania.

Lansarea noii curse a fost marcată printr-un eveniment festiv, care a avut loc în noul terminal de pasageri al aeroportului din IAŞI. La conferinţa de presă au participat dl. Marius BODEA, Preşedintele C.A. al Aeroportului Internaţional Iaşi, dl. Tudor CONSTANTINESCU, Directorul Economic al Blue Air, şi Dr. Irina Vasilescu, Preşedintele Centrului Cultural Internaţional.

iasi-barcelona-blue-air-1

Momentul zborului inaugural a fost marcat şi prin tăierea tortului cu tematică Barcelona, dar şi de o serie de momente artistice: dans spaniol interpretat de balerini ai Operei Romane Iaşi, precum şi un moment de lectură în limba spaniolă (poezie şi proză) oferit de o studentă la Master la Universitatea „Al.I.Cuza”, pe fond muzical de chitara spaniolă. În paralel, pe noua pistă a Aeroportului Iaşi a avut loc tradiţionalul „botez” al aeronavei, cu tunul de apa, moment surprins în fotografii.

iasi-barcelona-blue-air-4
iasi-barcelona-blue-air-3

Începând de ieri, ieşenii pot zbura direct spre Barcelona (El Prat) de două ori pe săptămână, după următorul orar de zbor valabil pentru perioada: 27 martie 2016 – 29 octombrie 2016:

MARTI si DUMINCA
Plecare IAS ora 07:00 – sosire BCN ora 09:35
Plecare BCN ora 10:35 – sosire IAS ora 15:00

iasi-barcelona-blue-air

Pentru 2016, dl. Tudor CONSTANTINESCU, Directorul Economic al Blue Air, a estimat aproximativ 350 000 de pasageri transportaţi din/spre IAŞI. În prezent, compania Blue Air mai operează la Iaşi zboruri externe directe (şi retur) spre PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino). Urmând ca în perioada urmatoare să mai inaugureze două rute: BRUXELLES, în data de 30 martie, respectiv KöLN, pe 3 iunie. Blue Air operează şi zboruri interne pe ruta Iaşi – Bucuresti (Otopeni), iar de la 1 octombrie 2016 vor inaugura şi ruta triangulară Iaşi-Cluj-Timişoara-Iaşi.

Foto: Marius Bodea

Leave A Reply

Your email address will not be published.