Wizz Air reia zborurile de la Târgu Mureș

Aeroportul Internațional Transilvania, Târgu Mureș, a fost redeschis. Momentul a fost marcat de un zbor charter operat pe ruta Târgu Mureș - Antalya. Începând cu finalul acestei luni, Wizz Air va relua zborurile spre Dortmund și Memmingen.

1 973

După aproximativ 1.5 ani de pauză, Aeroportul Internațional Transilvania, Târgu Mureș, a fost redeschis. Pista, problema principală a aeroportului la momentul suspendării activității, a fost reabilitată cu 56.758.085 lei cu TVA inclus. 85% din sumă provine din fonduri guvernamentale, iar restul au fost alocați din bugetul judeţului.



Momentul a fost marcat de un zbor charter operat pe ruta Târgu Mureș – Antalya, luni, 25 iunie 2018. Directorul Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureş, Peti Andrei, a precizat că, deşi data obţinerii autorizaţiei de operare a fost incertă, au fost vândute toate biletele la cursa de Antalya, astfel încât avionul a sosit cu 186 de pasageri la bord şi a decolat spre Turcia cu 189 de pasageri, adică cu numărul maxim de locuri ocupate (sursa hotnews.ro).

Wizz Air reia zborurile de la Târgu Mureș

inaugurare-aeroport-targu-mures

Cursa către Antalya a aterizat la o oră după ce unitatea aeroportuară a obţinut autorizaţia de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), care a confirmat faptul că noua pistă de aterizare/decolare a Aeroportului din Târgu Mureş are o capacitate portantă de 70 de unităţi, fapt ce permite operarea cu aeronave de mari dimensiuni.

Dar cel mai important, Wizz Air va relua zborurile de la Aeroportul Internațional Transilvania, Târgu Mureș. Primul zbor va fi operat pe 29 iunie 2018, pe ruta Târgu Mureș – Memmingen/Munich West. Urmând ca din 30 iunie 2018, Wizz Air să redeschidă și ruta Târgu Mureș – Dortmund. Odată cu redeschiderea acestor rute, Aeroportul Internațional Transilvania, Târgu Mureș va reporni cu advărat.

Conform calendarului de rezervări, Wizz Air ar urma să deschidă alte 2 rute în septembrie 2018: Târgu Mureș – Budapesta (20 septembrie 2018) și Târgu Mureș – Londra Luton (17 septembrie 2018).

Leave A Reply

Your email address will not be published.