blank

Wizz Air își propune să angajeze mai multe femei pilot

0 410

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, anunță astăzi lansarea programului său de cadeți „She can fly”, parte a Wizz Air Pilot Academy, pentru femeile care își propun să devină pilot comercial. Wizz Air Pilot Academy este un program de formare specific unui lider de piață pentru candidații motivați să obțină licența de pilot comercial. De la lansarea sa în 2017, peste 150 de candidați au absolvit cu succes programul și lucrează acum ca piloți în cadrul Wizz Air.

Programul de cadeti She can fly

În timp ce doar 5% dintre piloții din industrie sunt femei, Wizz Air se angajează să elimine stereotipurile și să încurajeze egalitatea de gen în cadrul profesiei. Noul său program marca Pilot Academy, destinat femeilor cu vârste peste 18 ani, oferă o modalitate unică, simplă și accesibilă financiar pentru a deveni pilot comercial la Wizz Air.

Programul de formare, care acceptă înscrieri de la candidate cu puțină sau fără nicio experiență, durează 18 luni pentru a fi finalizat în cooperare cu Tréner Flight Academy din Ungaria. Compania aeriană oferă anual peste 20 de locuri femeilor care sunt de acord că barierele de gen nu ar trebui să existe.

Programul integrat pentru obținerea licenței de pilot comercial

Programul integrat pentru obținerea licenței de pilot comercial începe cu o pregătire inițială în care cadeții vor dobândi cunoștințele teoretice și abilitățile necesare pentru a deveni piloți. Cadeții care vor absolvi cu succes vor trece apoi la pregătirea avansată, care include un curs de tranziție de cinci săptămâni pentru operarea aeronavelor Airbus A320. În continuare, cadeții vor urma un antrenament specific Wizz Air, înainte de a deveni prim ofițeri cu drepturi depline ai companiei aeriene.

Programul de cadeți „She can fly” de la Wizz Air oferă candidaților cea mai bună ofertă dintre programele similare, deoarece cursul oferă o taxă de școlarizare redusă, fără precedent, și recrutare înainte de înscriere, pentru a arăta angajamentul companiei aeriene față de program. Cadeții trebuie să plătească doar 800 de euro înainte de curs, iar taxa rămasă de 60.668 de euro este plătită în avans de către companie dacă aceștia îndeplinesc cerințele standard necesare după a cincea lună de pregătire.

Cadeții vor plăti apoi taxa rămasă în rate egale pe o perioadă de șase ani, odată ce vor primi un salariu întreg ca prim ofițer la Wizz Air. Cadeții care se alătură Wizz Air prin programul Pilot Academy, inclusiv prin programul „She can fly”, vor avea oportunitatea de a opera flota companiei aeriene, aflată într-o continuă creștere, formată din aeronave Airbus noi, ultramoderne și sustenabile și care operează pe mai mult de 900 de rute către aproximativ 200 de destinații din peste 50 de țări.

Eforturile de recrutare pentru noi cadeți susțin planurile ambițioase ale Wizz Air de a-și tripla dimensiunea flotei până în 2030 la 500 de aeronave, ceea ce va oferi posibilitatea companiei aeriene să angajeze până la 4.600 de piloți noi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.