blank

Wizz Air experimentează o nouă politică a bagajelor de cabină

3 655

Wizz Air a anunţat astăzi că odată cu 1 august 2012, va începe testarea unei noi politici a bagajelor de cabină pentru a mări performanţele de punctualitate şi pentru a îmbunătăţi experienţa pasagerilor din timpul procedurilor de îmbarcare. Testul, va fi iniţiat începând de luna viitoare pe toate zborurile de la Londra Luton spre Katowice (şi retur) şi răspunde unei probleme aflate în creştere pentru zborurile scurte, şi anume că spaţiul limitat de la bordul aeronavelor reduce confortul din timpul îmbarcării, când prea multe bagaje de mână sunt aduse în cabină.

Bagajele sunt descărcate frecvent de către membrii echipajului, cauzând de cele mai multe ori întârzieri. Pentru a îmbunătăţi performanţele de punctualitate şi pentru a reduce disconfortul pasagerilor, în mod special al celor care călătoresc cu copii sau al vârstinicilor, pasagerilor li se sugerează să aibă bagaje mai mici.

Începând cu 9 iulie, pasagerii care vor rezerva locuri pe ruta aflată în test şi vor călători după 1 august, pot avea un bagaj mic de cabină sau pot plăti 10 euro pentru a transporta un bagaj mare. Cei care vor alege să plătească pentru un bagaj mare de cabină, vor beneficia de îmbarcare prioritară (după pasagerii care au prioritate, de exmplu mamele cu copii) pentru a garanta spaţiu în compartimentele de depozitare.

Bagajul opţional de cală continuă să fie disponibil tuturor pasagerilor. Bunurile cumpărate în aeroport (o sursă importantă de venit pentru cei 78 de parteneri Wizz Air) vor fi permise în continuare în cabină, în mod gratuit. Wizz Air consideră că acest test va reduce aglomerarea din timpul îmbarcării, va îmbunătăţi performanţele de punctualitate şi va rezulta într-o experienţă de călătorie mult mai bună. Perioada de test este planificată să se încheie la sfărşitul lunii august. Cu toate acestea, dacă rezultatele nu vor fi concludente, această perioadă poate fi extinsă. Dacă perioada de test se dovedeşte un succes politica bagajului de cabină va fi extinsă pe toată reţeaua Wizz Air.

Tipul de bagaj de mână Dimensiune Greutate maximă Exemple Taxă
Bagaj mic de cabină Până la 42x32x25cm 10kg Geantă de mână, rucsac, geantă de laptop (trebuie să aibă loc sub scaunul din faţă) GRATUIT
Bagaj mare de cabină Mai mare decât bagajul mic de cabină, până la 55x40x20cm 10kg Troller

10 euro (online)

În România nu va prinde şi asta pentru că românul este în căutare de oferte cât mai bune şi cât mai ieftine. Plus că bagajul de mână este standard până la dimensiunile 55x40x20cm şi este gratuit la toate companiile low-cost şi de linie full-service. Aştept cu interes rezultatul acestui test!

3 Comentarii
  1. Monica says

    Un lucru nu uita cei de la wizzairau monopol pe multe rute, deci nu le pasa de concurenta. Nu pricep cum vor evita intarzierile daca majoritatea pasagerilor vor da aia 10 euro pt diferenta de bagaj.

  2. Sorin says

    Monica, banuiesc ca acei bani vor fi taxati la cumpararea biletului in regim online, asta daca se va concretiza experimentul!

    Ca atunci cand declari ca ai bagaj pentru cala si platesti toate taxele la cumpararea biletului!:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.