blank

Wizz Air, acord cu Pratt & Whitney pentru motoare PurePower Geared Turbofan

0 534

Wizz Air Holdings Plc anunță că, în urma unui proces de selecție, a ajuns la un acord cu Pratt & Whitney. Acesta vizează echiparea a 110 aeronave Airbus A321neo cu motoare PurePower Geared Turbofan.

Livrările de aeronave Airbus A321neo vor începe în 2019. Acordul acoperă și 90 de aeronave A321neo suplimentare asupra cărora Wizz Air are drepturi de cumpărare fără angajament, Tot în acord sunt cuprinse și o serie de motoare de rezervă.

pratt-and-whitney-airbus-a321neo

Acordul este în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari la prețurile de listă. Costul este inclus în prețul plătit către Airbus S.A.S. în conformitate cu contractul de cumpărare a aeronavelor A321neo semnat de Wizz Air în 2015.

Ca parte a acordului, Wizz Air a intrat într-un program de management al flotei de motoare pe termen lung cu Pratt & Whitney.

József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air, a declarat: „În urma unui proces de analiză detaliat am ajuns la concluzia că motorul Geared Turbofan oferă cea mai bună valoare precum și eficiență maximă în ceea ce privește consumul de combustibil și eficiența operațiunilor. Aceste valori se vor traduce direct în costuri reduse de exploatare pentru afacerea noastră. În timp ce noi avem deja un cost de bază foarte scăzut, obiectivul nostru este de a fi tot mai eficienți pentru a oferi cele mai mici tarife clienților noștri și în același timp să producem rezultate solide pentru acționari.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.