Wind Jet şi-a încetat activitatea pe 11 august 2012

1 375

Wind Jet, o companie low-cost din Catania, şi-a încetat activitatea în noaptea dintre sămbătă şi duminică, oficial din 11 august 2012. Operatorul aerian sicilian a acumulat datorii foarte mari şi în ultima vreme avea probleme cu alimentarea de carburant. În luna iulie se dăduse avizul ca Alitalia să preia Wind Jet, dar din motive încă necunoscute această negociere a picat.

Potrivit ENAC, aproximativ 500 000 de pasageri vor avea de suferit în urma acestei opriri de activitate. Autorităţile italiene au menţionat că sunt rezervări făcute până în luna octombrie. Ba mai mult, câteva aeronave au rămas blocate la sol, pe diferite aeroporturi din Europa, până la soluţionarea cazului şi plata datoriilor.

Mass-media menţionează că în Malta sunt blocate cinci aeronave Airbus Wind Jet, la fel şi pasagerii care trebuiau să beneficieze de aceste curse. Ţin să precizez că Wind Jet opera curse şi spre Bucureşti.

Mai multe companii aeriene (Alitalia, Meridiana, Easyjet, Blu Panorama, Neos) s-au arătat interesate să preia pasagerii Wind jet, dar cu plata unei taxe de 80 EUR. La ora actuală site-ul Wind Jet este închis, iar pasagerii sunt rugaţi să ia legătura cu autorităţile.

Peste 500 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă. Wind Jet a fost înfiinţată în 2003 de Antonino Pulvirenti, patronul clubului de fotbal Calcio Catania. Flota Wind Jet este formată din 12 aeronave, iar transportatorul opera curse spre 26 de destinaţii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.