blank

Vueling doreşte să ofere internet de mare viteză la bordurile aeronavelor sale

1 563

Vueling doreşte să implementeze un serviciu de internet de mare viteză cu ajutorul unei tehnologii avansate oferită de Telefonica, în patru aeronave Airbus A320. Astfel, pasagerii se vor putea bucura de o experienţă de utilizare a internetului similară cu cea de la sol.

În acest scop, Vueling a ajuns la un acord cu Telefonica pentru a oferi Wi-Fi de mare viteză la bordurile a patru aeronave Airbus A320. Până în prezent, accesul la date nu a fost posibil pe zboruri scurte în Europa, cum ar fi Madrid – Barcelona.

Telefonica va fi responsabilă pentru implementarea tehnologiei de mare viteză LiveTV cu servicii de telefonie mobilă AIR ACCES de la Eutelsat, prin intermediul satelitului KA-SAT.

Satelitul Ka-Sat oferă o acoperire unică în bandă Ka prin intermediul a 82 de spoturi. Fiecare beam este asociat cu un transponder de 237 Mhz care permite un transfer de până la 475 Mbps. Reţeaua de spot-uri acoperă întreaga Europă, inclusiv bazinul mediteranean, unele ţări din Africa de Nord şi o parte din Orientul Mijlociu. Eutelsat a investit în jur de 350 de milioane EUR în Ka-Sat şi în reţeaua sa de teren, care cuprinde o infrastructură interconectată de 10 gateway-uri pentru un serviciu de înalta calitate.

Bineînţeles că la bordul aeronavelor Vueling nu se vor atinge viteze de transfer de până la 475 Mbps, dar ei promit că viteza va fi de aproximativ 20 Mbps, echivalentul ADSL la sol. Telefonica va fi responsabilă şi cu procesul de obţinere a avizelor necesare de la EASA (European Aviation Safety Agency) pentru a utiliza această tehnologie în avioanele A320 Vueling.

În scurt timp, vom putea folosi internetul şi în avioane, indiferent de rute şi distanţe. Astfel vom putea valorifica mult mai bine timpul petrecut în zbor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.