Vila Camelia – oaza de linişte din centrul Sinaiei

2 764

De câţiva ani, am făcut o tradiţie din a petrece 1 mai la munte. Dacă tot avem parte de mini-vacanţă, măcar să ne bucurăm de ea cum ştim mai bine. Eu aleg muntele pentru linişte, aer curat, relaxare şi pentru că este mereu primitor indiferent de vreme.

La fel s-a întâmplat şi anul acesta. În perioada 1-4 mai 2015, am fost la Sinaia, iar biroul l-am mutat la Vila Camelia. Nu ştiam prea multe despre această unitate de cazare, dar am văzut câteva fotografii şi mi-a plăcut cum arată la exterior. Părea o căsuţă dintr-o poveste.

Vila Camelia
Vila Camelia

În dimineaţa zilei de 1 mai, am pregătit bagajul, am luat trenul de la Bucureşti şi în 1.5 ore eram deja în gara din Sinaia. De la gară şi până la vilă nu am făcut mai mult de 10 minute, dar în condiţii „grele”. Nu e uşor să urci ceva trepte până pe Str. Spatar Mihail Cantacuzino, nr. 5. Şi am ajuns la destinaţie.

Vila Camelia este la fel de primitoare şi în realitate, aşa cum mi-o imaginam, doar că nu e aşa micuţă. Arată bine la exterior, renovată şi reabilitată, dar întortocheată la interior. Are 20 de camere, dintre care 7 pot fi triple şi 2 apartamente. Poate găzdui până la 45-50 de persoane. Legat de camere şi mobilier, acestea sunt modernizate treptat. Am văzut camere frumoase şi spaţioase, unele având mobilier nou. Camerele nu au un standard şi fiecare este decorată într-un alt mod. Unele sunt mai mari, altele mai mici. Unele au balcon, altele nu. Aşa că este bine să solicitaţi o cameră aşa cum vă doriţi.

Este o combinaţie între o cabană de munte, unde totul e din lemn şi în care totul scârţâie, dar cu aliură de un mic hotel. Cu toate că este aşa mărişoară, Vila Camelia nu-şi pierde din căldura unei case primitoare. Încă de la recepţie am fost întâmpinat cu zâmbetul pe buze. Am făcut formalităţile de check-in şi am fost condus la cameră. Eu am stat la camera 18, undeva la etajul 2 de unde am putut admira munţii înzăpeziţi. Mi s-au oferit toate informaţiile necesare cu privire la programul de 1 mai, la serviciile de care dispuneam şi orele la care trebuie să mă prezint pentru cină şi masa de dimineaţă.

Ţin să menţionez că am observat curăţenia încă de la intrare şi îmi imaginez că nu e uşor de întreţinut o astfel de vilă. La fel de curat şi în cameră, totul lucea. Camera mare, spaţioasă, pat dublu pe mijloc, însă mobilierul ceva mai vechi. Nu m-a deranjat atâta timp cât era bine întreţinut, nu miroasea urât şi mi-a asigurat confortul necesar. Pentru mine contează mai puţin mobilierul şi mai mult curăţenia. Şi da, acord o mare importanţă patului, saltelei şi aşternuturilor. Pentru un somn bun, e nevoie de o saltea pe măsură. La acest capitol chiar nu am ce reproşa. Am dormit ca un prunc în cele 3 nopţi cât am stat la această vilă.

Mesele gustoase şi bogate. Vila are o mică bucătărioară în care este pregătită masa de dimineaţă, iar la cerere poate asigura şi cina. Însă fiind la 5 minute de zona centrală a Sinaiei, mulţi turişti preferă să ia masa prin staţiune.

Mi-a plăcut micul dejun pentru că în fiecare dimineaţă aveam altceva. Într-una din dimineţi am servit ruladă de curcan, ruladă de brânză, cârnăciori, omletă şi nu au lipsit roşiile, castraveţii, măslinele etc. În altă dimineaţă am avut mezeluri, icre, felii de ardei cu vinete bătute, ciuperci umplute şi tot aşa. Mereu 2 feluri de desert şi ambele făcute în vilă. Poate nu e foarte variat, dar are gust şi ai de unde să alegi. Şi ştim prea bine că o zi bună se cunoaşte de dimineaţă, iar micul dejun este cea mai importantă masă.

De 1 mai, gazdele au pregătit o cină barbeque, iar în celelalte seri am mâncat prin Sinaia. Şi la fiecare sărbătoare mai importantă, Vila Camelia se transformă. De Crăciun devine casa lui Moş Crăciun, de Paşte e plină cu ouă încondeiate, iar de halloween este împodobită cu bostani ciopliţi.

Aşa cum am spus şi în titlu, Vila Camelia este o oază de linişte în centrul Sinaiei. Se află la 5-10 minute de Gara, la 5 minute de zona centrală a staţiuni, de parc, de tot ce e mai important în Sinaia. Poate la un 10-15 minute de telecabină şi nici Peleş nu e foarte departe.

Au fost câteva zile frumoase, timp în care m-am relaxat, m-am încărcat cu forţe proaspete şi m-am bucurat de Sinaia. Pentru cine doreşte să evadeze dintre betoanele oraşelor, Vila Camelia poate fi o alegere perfectă. Dotarile excelente ale vilei o fac perfectă pentru un weekend de lucru la munte cum a fost în cazul meu, întâlniri de afaceri restrânse, pentru un team building sau pentru o evadare în familie.

Şi acum să vă spun puţin din istoria vilei. Realizată în anul 1884, Vila Camelia a fost proiectată în stil austriaco-german de acelaşi maestru care a dăruit şi Castelul Peleş, emblema regalităţii româneşti. Vila a fost retrocedată în 2007 şi de atunci a început procesul de restaurare, recondiţionare şi reamenajare cu ambiţie, pricepere şi incontestabil bun gust. Aşa cum vă spuneam şi mai sus, vila cochetă se anunţă a fi un loc al relaxării chiar dinainte de a-i păşi pragul. Floarea delicată de camelie este sursa de inspiratie pentru numele vilei.

Şi pentru că se apropie Rusaliile, Vila Camelia a pregătit o ofertă pentru un sejur în perioada 30 mai – 2 iunie.

Dacă aţi fost deja la această vilă, aşteptăm impresiile voastre. Dacă nu aţi fost, este timpul să încercaţi. AirlinesTravel împreună cu Vila Camelia vă pregătesc o surpriză. Staţi cu ochii pe noi!

——————————————————————————————
Fotografiile au fost realizate cu aparat foto DSLR Canon EOS 70D Kit EF-S 18-135 STM cu WiFi (Canon România) şi cu smartphone Huawei Ascend P7 de la Huawei România.

Leave A Reply

Your email address will not be published.