(Video) Vopsirea unei aeronave easyJet în noul livery

0 669

Pe 3 februarie 2015, easyJet a prezentat noul livery. Una dintre cele mai mari companii low-cost din Europa, a prezentat o nouă identitate vizuală, a 3-a din toată istoria de 20 de ani a operatorului aerian.Primul livery easyJet a fost introdus în 1995, odată cu prima aeronavă din flotă, şi era total diferit comparativ cu ce era pe piaţă. Pe aeronavă era pictat numărul de telefon pentru rezervări. A a doua schemă cromatică a fost introdusă în 1998. Livery-ul afişa „easyJet.com” peste fuselaj, reflectând dorinţa companiei de a se îndrepta tot mai mult spre online.

La finalul lui 2014, aeronava Airbus A320-200 (G-EZUA) a fost pictată într-un livery demo. Observaţi diferenţele dintre livery-ul vechi şi cel nou.

Foto: planespotters.net
Foto: planespotters.net

A 3-a schemă cromatică, cea finală şi cea mai nouă, aduce câteva modificări importante: „.com” dispare; logo-ul easyJet nu se mai întinde pe tot fuselajul ca în schema veche şi este cu 15% mai mare comaprativ cu modelul demo de la finalul lui 2014; o dungă portocalie o fost introdusă peste fuselaj şi astfel oferind un aspect mai elegant, mai dinamic şi modern.

Video: Livery-ul nou aplicat pe un Airbus A319-100 easyJet!

EasyJet are o flotă formată din 226 de aeronave all Airbus – A319 și A320. easyJet are şi 197 de aeronave Airbus A320 la comandă, acestea urmând să înlocuiască vechile A319. Noul livery va fi vopsit pe noile aeronave ce vor intra în flota transportatorului britanic.

Noul livery easyJet

Noul livery easyJet

Noul livery va fi fopsit şi pe aeronavele existente, dar cu o frecvenţă bine stabilită. Aeronavele tinere din flota easyJet sunt programate la revopsire la fiecare şase ani, iar procesul durează aproximativ 7 zile. Aşa se face că până la finalul acestui an, 29 de avioane easyJet vor fi în noul livery. Până la finalul lui 2017, 50% din flota easyJet va fi vopsită în noua schemă cromatică.

Vă place noua identitate vizuală easyJet?

(Sursa foto / video şi info: comunicat depresă easyJet)

Leave A Reply

Your email address will not be published.