blank

(Video) United for Wildlife / Stop traficului ilegal de animale sălbatice – campanie susţinută de Emirates

0 1.129

În această săptămână, 2 aeronave Airbus A380 Emirates au fost acoperite cu livery special (2 modele diferite). Sub campania „United for Wildlife”, Emirates şi 7 organizaţii internaţionale trag un semnal de alarmă asupra braconajului şi a comerţului ilegal cu animale sălbatice.

Se urmăreşte descurajarea traficului cu animale sălbatice, stoparea braconajului, o mai bună conservare a speciilor pe cale de dispriţie şi aplicarea mai eficientă a legii. Şi noi putem stopa comerţul ilegal cu animale sălbatice prin boicotarea produselor (haine şi încălţăminte etc.) confecţionate din părţile acestor animale.

United-for-Wildlife-A380-Emirates-1

Cele două avioane au operat primele zboruri cu noul livery: pe 2 noiembrie spre Londra; pe 5 noiembrie spre Mauritius. Noul livery acoperă aproximativ 40% din suprafaţa fuselajului, din „nas” şi până spre coada avionului. Cel mai mare model, dintre cele 2 aplicate, are 42.5 metri lungime şi 6.2 metri lăţime. Ambele au fost concepute, create, produse şi aplicate in-house de Emirates.

Mai jos aveţi şi motivele pentru care s-a demarat această campanie de conştientizare:

– Mai puţin de 3200 de tigri trăiesc în sălbăticie, iar braconajul asupra lor e în creştere.
– În Africa de Sud, braconajul asupra rinocerilor a crescut de la 13 ucişi în 2007 la 1215 în 2014. În prezent, sunt raportate 3 acţiuni de braconaj pe zi. În 2014, în toată Africa, au fost omorâţi ilegal 1293 de rinoceri.
– Anual, pest 30 000 de elefanţi sunt ucişi în Africa. Africa Centrală este regiunea cea mai afectată cu o rată a braconajului de două ori mai mare comparativ cu media continentală.
– Paznicii parcurilor naturale nu sunt echipaţi şi pregătiţi să intervină asupra braconierilor. În prezent, braconierii intervin cu arme de foc, elicoptere, au echipamente moderne pentru a prinde animalele, inclusiv echipamente night vision. Aproximativ 1000 de rangeri au fost ucişi în 10 ani, în timp ce au intervenit pentru a apăra parcurile naturale şi animalele sălbatice.

Leave A Reply

Your email address will not be published.