(Video) Un Boeing 777-200ER a operat cu succes pe Aeroportul Internaţional Sibiu

1 205

Ziua de 16 iunie 2015 va rămâne în arhivele Aeroportului Internaţional Sibiu pentru că a fost una specială. O aeronavă de tipul Boeing 777-200ER a aterizat pe acest aeroport. În premieră la nivelul Transilvaniei, aterizarea primei aeronave de tip Boeing 777-200ER aparținând companiei Omni Air International la AEROPORTUL INTERNAŢIONAL SIBIU, ora 9.00 locală, a fost un succes!


(C) Cosmin Pușcaș

Alegerea de a ateriza pe aeroportul din SIBIU, pentru desfăşurarea unor zboruri suport în cadrul unui exercițiu militar, a fost influenţată de caracteristicile tehnico – operaţionale oferite de infrastructura aeroportuară AIS, acestea întrunind condiţiile minime necesare de operare pentru o aeronavă de asemena capacitate.

Boeing-777-200ER-SIBIU-2

Mai mulţi cititori ne-au întrebat de ce acest zbor a fost atât de mediatizat şi ce a fost special la el. Ţinând cont că a fost prima aeronavă Boeing 777-200ER la Sibiu cred că poate spune multe. Nici aeroportul şi nici aeronava nu ies în evidenţă dacă le luăm separat, dar împreună au generat un interes major.

La Mare cu Avionul

Video/ The Triple Seven taking off from SIBIU! ✈ (Click HD) #sibiu #sibiuairport

Posted by SIBIU International Airport on Tuesday, June 16, 2015

Prin acest zbor s-a demonstrat că şi aeroportul din Sibiu este pregătit să primească aeronave de capacităţi mari. Nu e suficient să existe o pistă compatibilă, dar este nevoie şi de platformă şi cale de rulare pentru a putea manevra o aeronavă ca Boeing 777-200ER. Infrastructura şi personalul Aeroportului Internaţional Sibiu au demonstrat că se poate.

S-ar putea sa-ti placa si
1 comentariu
  1. […] VIDEO: Boeing 777-200ER la Aeroportul Internaţional Sibiu […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Translate »