blank

(Video) Un Boeing 777-200ER a operat cu succes pe Aeroportul Internaţional Sibiu

1 1.044

Ziua de 16 iunie 2015 va rămâne în arhivele Aeroportului Internaţional Sibiu pentru că a fost una specială. O aeronavă de tipul Boeing 777-200ER a aterizat pe acest aeroport. În premieră la nivelul Transilvaniei, aterizarea primei aeronave de tip Boeing 777-200ER aparținând companiei Omni Air International la AEROPORTUL INTERNAŢIONAL SIBIU, ora 9.00 locală, a fost un succes!


(C) Cosmin Pușcaș

Alegerea de a ateriza pe aeroportul din SIBIU, pentru desfăşurarea unor zboruri suport în cadrul unui exercițiu militar, a fost influenţată de caracteristicile tehnico – operaţionale oferite de infrastructura aeroportuară AIS, acestea întrunind condiţiile minime necesare de operare pentru o aeronavă de asemena capacitate.

Boeing-777-200ER-SIBIU-2

Mai mulţi cititori ne-au întrebat de ce acest zbor a fost atât de mediatizat şi ce a fost special la el. Ţinând cont că a fost prima aeronavă Boeing 777-200ER la Sibiu cred că poate spune multe. Nici aeroportul şi nici aeronava nu ies în evidenţă dacă le luăm separat, dar împreună au generat un interes major.

Video/ The Triple Seven taking off from SIBIU! ✈ (Click HD) #sibiu #sibiuairport

Posted by SIBIU International Airport on Tuesday, June 16, 2015

Prin acest zbor s-a demonstrat că şi aeroportul din Sibiu este pregătit să primească aeronave de capacităţi mari. Nu e suficient să existe o pistă compatibilă, dar este nevoie şi de platformă şi cale de rulare pentru a putea manevra o aeronavă ca Boeing 777-200ER. Infrastructura şi personalul Aeroportului Internaţional Sibiu au demonstrat că se poate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.