(Video) Primul Airbus A350 XWB Singapore Airlines la primul zbor

0 428

Pe 2 februarie, primul A350-900 al Singapore Airlines a efectuat zborul inaugural deasupra Sud-Vestului Franței. Aeronava, care dispune de livery-ul emblematic al companiei aeriene, va intra în faza finală a producției, care include alte controale la sol și zboruri test, înainte de a fi pregătită pentru livrare în următoarele săptămâni.Noua aeronavă A350 XWB va fi pilonul principal al viitoarei flote de dimensiuni medii widebody aparţinând Singapore Airlines. În total, compania aeriană a comandat 67 aeronave A350-900, care vor fi operate pentru zboruri de mare distanță, precum și pentru servicii regionale. Șapte dintre aeronave vor fi livrate în versiunea ultra-long range, pentru zboruri de până la 19 de ore, care permit operatorului de transport să reia zborurile non-stop către SUA.

A350-900_Singapore_Airlines_first_flight

A350 XWB este cea mai nouă generaţie de aeronave widebody din lume şi cel mai nou membru al familiei Airbus. Acesta dispune de cel mai nou design aerodinamic, de fuselaj şi aripi din fibră de carbon, plus noile motoare cu consum redus de carburant Rolls-Royce Trent XWB. Împreună, aceste noi tehnologii au dus la eficienţă operaţională, cu o reducere de 25% a consumului de combustibil și a emisiilor, precum și costuri de întreținere semnificativ mai mici.

Până în prezent, Airbus a înregistrat comenzi pentru 777 avioane A350 XWB de la 41 clienți din întreaga lume, devenind deja una dintre cele mai de succes aeronave widebody existente până acum.

Leave A Reply

Your email address will not be published.