blankblank

VIDEO: Boeing 747 Air Force One a aterizat în Cuba

0 1.954

Pentru prima dată în istorie, aeronava prezidenţială a Statelor Unite, recunoscută şi ca Air Force One, a aterizat în Cuba. Acest lucru a stârnit curiozitatea presei şi a localnicilor. Când se scrie istoria, curioşi suntem cu toţii.

Air Force One in Cuba
FOTO: Reuters / Air Force One in Cuba

Mai multe aeronave militare, printre care Boeing C-17 Globemaster III şi Lockheed C-5 Galaxy, au transportat în Cuba mai multe echipamente şi autovehicule de transport pentru vizita preşedintelui Barack Obama. Printre echipamentele aduse din Statele Unite, se regăsesc: maşina preşedintelui „Cadillac One” şi elicopterul Sikorsky SH-3 Sea King „Marine One”.

Moment istoric: Obama a ajuns in Cuba!

Dar cea mai aşteptată aeronavă a fost cea prezidenţială. Un Boeing 747 foarte bine echipat, care este recunoscut şi ca „Air Force One”. Jumbo jet a transportat delegaţia de la Casa Albă. Şi-a făcut intrarea în Cuba în compania unor avioane de vânătoare, model F-35.

Pentru prima dată în istorie, Boeing 747 „Air Force One” atinge solul cubanez. Ultimul preşedinte american, care a pus piciorul în Cuba, a fost Calvin Coolidge, în 1928.

Obama-in-Cuba

Vizita lui Barack Obama are o semnificație importantă pentru cele două țări. Cuba s-a pregătit luni de zile pentru această vizită, lucru ce se poate vedea în toată Havana.

Leave A Reply

Your email address will not be published.